Vágólapra másolva!
Xabi Alonso szerint nincs magyarázat a Leverkusen késői góljaira.

A német bajnokcsapat szombaton úgy játszott 2-2-es döntetlent házigazdaként a VfB Stuttgarttal, hogy Robert Andrich a 96. percben egyenlített. Ez volt a Bayer 16. találata a mostani szezonban, ami a 90. percben, vagy azt követően született.

Bayer Leverkusen - Werder Bremen
Xabi Alonso szerint nincs magyarázat a kései gólokra
Fotó: ROLF VENNENBERND / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

"Nem könnyű megmagyarázni, mi történt, a múlt hét után ismét az utolsó pillanatban találtunk be. Nincs rá magyarázat, miért fordul elő ilyen gyakran, de nekünk nagyon jó" - nyilatkozta Alonso.

Az Európa-liga negyeddöntőjében a West Ham United ellen Amine Adli a 90. percben volt eredményes. "Sok gólt szereztünk idén a hosszabbításban, de nekünk is jobb lenne, ha korábban találnánk be" - mondta a marokkói válogatott játékos - írja az MTI.

A Leverkusen veretlenségi sorozata már 46 tétmeccs óta tart, a szombati egyenlítő találat pedig a 127. gólja volt a mostani idényben, ami klubrekordnak számít. Alonso leszögezte, bár a legfőbb céljukat - a bajnoki cím megszerzését - már elérték, folytatni akarják remek szériájukat a szezon hátralévő részében is.

Kétségtelen, hogy a Leverkusen fantasztikus sikerében óriási Xabi Alonso szerepe, így a klub számára fontos, hogy a spanyol marad a csapatnál, annak ellenére, hogy a Liverpool és a Bayern München is szerette volna megszerezni. Egy 120 éves klub, melyet örök vesztesként könyveltek el, megszerezte első bajnoki címét. A 29. fordulóban a Werder Bremen ellen a visszatérő Victor Boniface 11-esből szerzett vezetést a 25. percben, majd a svájci Granit Xhaka átlövésével a 60. percben eldőlt az aranyérem sorsa. A végeredmény 5-0 lett, mert Florian Wirtz, a csodagyerek produkált egy mesterhármast.

A Leverkusen lett a Bundesliga 13. bajnoka, így jogosan lehet ünnepelni a Köln melletti településen, de a történelmi tett ellenére még nincs vége a 2023-24-es szezonnak. Ugyanis a csapatra már csütörtökön Európa-liga elődöntő első meccse, majd a bajnokság után Német Kupa döntő.

 

 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.