Vágólapra másolva!
Ahogy az elmúlt években, úgy idén is emlékezetes módon ünnepli bajoki címét a Ferencváros labdarúgócsapata. A sorozatban hatodik, összességében 35. elsőségét bezsebelő FTC a vasárnapi Újpest elleni rangadóra tűzijáték show-val és különleges programokkal készül Groupama Arénában.

A Ferencváros a Paks ellen elbukott kupadöntő után hazai pályán javíthat vasárnap az ősi rivális Újpest elleni zárófordulóban. A meccs ugyan gyakorlatilag tétnélküli lesz, mivel a Fradi már korábban megszerezte a bajnoki címet, míg az Újpest csak az utolsó fordulókban biztosította be élvonalban maradását. Ugyanakkor a Fraditól távozó Dejan Stankovic vezetőedző miatt különösen érdekesnek ígérkezik a találkozó. A szerb szakember a kupadöntős vereséget követően a Szpartak Moszkvához távozott, így a derbin már korábbi segítője, Leandro irányítja a zöld-fehéreket.

Mol Magyar Kupa, Puskás Aréna, Paksi FC, Ferencvárosi TC, döntő, 2024. 05. 15.
A ferencvárosi szurkolók a szezon utolsó meccsén is kitesznek magukért
Fotó: Fotó: Polyák Attila - Origo / Fotó: Polyák Attila - Origo

A két patinás fővárosi csapat eddig 240 alkalommal találkozott egymással az élvonalban, ebből 117 FTC és 61 újpesti győzelem mellett 62 döntetlen született. A közelmúlt viszont ennél is nagyobb ferencvárosi fölényt mutat, ugyanis sorozatban 15-ször nyerte meg a derbit az FTC, ezzel beállította eddigi leghosszabb sikerszériáját, amely 1905 és 1916 között jött össze.

A találkozót követően kerül sor az éremátadó ünnepségre. A meccsre kilátogató szurkolók a lefújást követően látványos drónshow-t láthatnak, majd ezt követően jöhet a szurkolókkal közös ünneplés, a látványos tűzijáték és a különleges koncert.

Ugyanakkor a ferencvárosi klub a honlapján felhívta a szurkolók figyelmét arra, hogy érdemes már jóval a mérkőzés előtt megérkezni a Groupama Arénába, mivel már a kezdés előtt különböző programokkal készülnek a szervezők. A klub tájékoztatása szerint a Ferencváros élő jelképével, Igorral, a Fradi-sassal is lehet fotózkodni a mérkőzést megelőzően, emellett arra kérték a drukkereket, hogy tartsa magánál a telefonját, hiszen a Fradi Applikáció használatával indul a kiterjesztett valóság show 13 perccel a kezdés előtt. 

Mol Magyar Kupa, Puskás Aréna, Paksi FC, Ferencvárosi TC, döntő, 2024. 05. 15.
A héten távozott Dejan Sztankovics nélkül fejezi be a bajnokságot a bajnok Fradi
Fotó: Fotó: Polyák Attila - Origo / Fotó: Polyák Attila - Origo

A játékosok kivonulásakor is fontos feladatot kapnak a helyszínen tartózkodó szurkolók, ugyanis az ülőhelyekre előzetesen elhelyezett különleges, előre programozott, világító karkötőkkel kell majd emelniük a műsor fényét. 

"A különleges karkötők használatához előbb aktiválni kell azokat, ami egy műanyaglap kihúzásával meg is történik, az eszköz innentől fog működni. Fontos, hogy mindenki csak és kizárólag a székén találhatót vegye el, vegye fel! A speciális karkötőket minden szurkolónk a belépőjének megfelelő helyén fogja megtalálni. A B szektorból szurkolók a karkötőt hoszteszeinktől fogják megkapni, akik segítenek azok felhelyezésében is.” - olvasható a közleményben.

A találkozó előtt és alatt tehát a megszokottnál is több program várja a szurkolókat a Groupama Arénában, melyekről a klub folyamatosan ad részletesebb tájékoztatást. 

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Regisztrálj most a megújult TippmixPro-ra és használd egyedi bónuszkódodat, hogy tiéd lehessen a 100%-os feltöltési bónusz akár 30.000 Ft-ig! Bónuszkód: MW30