Vágólapra másolva!
A Manchester City kapusa, Ederson megsérült a Tottenham Hotspur elleni bajnokin, miután összeütközött Cristian Romeróval. A brazil játékosnak ezzel véget ért a szezonja, ugyanis a Premier League utolsó fordulójában és az FA-kupa döntőjében sem játszhat.

Véget ért a szezonja a Manchester City kapusának

A Manchester City ugyan Erling Haaland góljaival 2-0-ra legyőzte a Tottenham Hotspur csapatát, ám vezéráldozattal is járt a siker, mert Edersont le kellett cserélni, miután összeütközött az ellenfél argentin védőjével, Cristian Romeróval. 

A brazil kapus azóta átesett egy alapos kivizsgáláson, amely során kiderült, hogy betört a szemürege, így kénytelen kihagyni csapata következő két mérkőzését.

Pep Guardiola együttesére még két fontos találkozó vár a szezonban, a City előbb a Premier League utolsó fordulójában a West Ham Unitedet fogadja a hétvégén, a meccs a bajnoki címről dönt. A másik mérkőzés az FA-kupa fináléja, amit május 25-én játszik a csapat a városi rivális Manchester United ellen a Wembley Stadionban. Ederson számára ezzel véget ért a szezon, mert egyik meccsen sem léphet pályára a szemsérülése miatt.

Érdekesség, hogy a Tottenham elleni meccsen a brutális ütközés után nem cserélték le azonnal Edersont, erre csak azt követően került sor, hogy a City orvosa észrevette a szemsérülést. Az angol csapatot élesen bírálta az agysérülésekre specializálódott szervezet, a Headway, amiért csak később cserélték le a kapust. 

Ederson egyébként látványosan dühöngve jött le a pályáról, nagyon idegesen reagált, amikor Guardiola lehozta.

Később aztán a helyére beküldött Stefan Ortega lett a meccs hőse, aki elképesztő védésekkel mentette meg a góltól a címvédőt. A 31 éves kapus a beállása után több nagy bravúrt is bemutatott, a legnagyobbat pedig a 86. percben, amikor egy kontratámadás végén a Spurs támadója, Szon Hung Min vezethette rá egy az egyben a labdát, de a német kapus egy döbbenetes spárgázással kivédte a dél-koreai támadó ziccerét. 

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Regisztrálj most a megújult TippmixPro-ra és használd egyedi bónuszkódodat, hogy tiéd lehessen a 100%-os feltöltési bónusz akár 30.000 Ft-ig! Bónuszkód: MW30