Vágólapra másolva!
Korábban megírtuk, hogy a Fővárosi Törvényszék büntetés-végrehajtási csoportja elfogatóparancsot adott ki a korábbi NB I-es labdarúgó, Kenesei Zoltán ellen vesztegetési vétség miatt. Kenesei fotóját mostanra levette a rendőrség a körözött személyek listájáról, ugyanis a korábbi focista befizette a félmillió forintot meg nem haladó pénzbírságát.

A Nemzeti Sport értesülése szerint Kenesei Zoltánra egy félmillió forintot meg nem haladó pénzbírság miatt adtak ki körözést, melyet az egyik, évekkel ezelőtti tárgyalás során róttak ki rá. A befizetésre felszólító csekk azonban nem jutott el hozzá, a befizetési határidő lejárt, így került fel a körözöttek listájára. A lap úgy értesült, Kenesei Zoltán a Fővárosi Törvényszéken hétfőn befizette a terhére kirótt teljes összeget, így megszűnt a körözés is.

elfogatóparancs, kenesei zoltán, Forrás: Police.hu

„Befizettem az előírt összeget. Sajnos, nem kaptam meg a fizetési felszólítást, azt is tudom, hogy ez nem mentesít a felelősség alól.

a felszólító levél át nem vettként visszakerült a feladóhoz, még évekkel ezelőtt. Én vagyok a hibás, fizettem, és így azonnal lekerültem a listáról" – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Kenesei Zoltán.

A 48 éves egykori csatár több fogadási csalással összefüggő ügynek is vádlottja, melyekben már jogerős ítélet is született ellene, ám egyik sem letöltendő büntetés. A nemzetközi szál tekintetében egyelőre nem született ítélet első fokon sem: ezt májusra tervezték, de a vírushelyzet miatt ítélkezési szünetet rendeltek el a bíróságokon.