Masszívan olcsóbb riválist kap a Samsung dizájner tévéje

Vágólapra másolva!
Tikfából készült kerettel érkezik a The Frame kínai ellenfele.
Vágólapra másolva!

Egyre magasabb árkategóriákba merészkedik a hazánkban is egyre többek által ismert HiSense elektronikai márka, a kínai vállalat ezúttal a Samsung The Frame tévé közönségét vette a célkeresztjébe. A CanvasTV modelljével konkrétan másolja annak a koncepcióját, a dizájner nappalikba szánt okostévé digitális képkeretként működik, mikor nincs használatban.

hisense canvastv okostévé android tv
Gyárilag tikfa kerettel jön a HiSense CanvasTV, de igény esetén lecserélhető fehérre vagy diófára
Fotó: HiSense

Az Android TV rendszerű készülék 55 és 65 hüvelykes kijelzőméretekkel lesz elérhető, modelltől függetlenül 4K felbontású és 144 Hz frissítési sebességű QLED panelt használ, többcsatornás 2.0.2 hangrendszerrel szólal meg. Az extra minőségérzet érdekében tikfa oldalkerettel érkezik, ez ráadásul cserélhető, a vevők fehér színű és diófa kereteket is vehetnek majd hozzá.

Digitális képkeret módban a felhasználók nem csak szabadon választott saját képeket jeleníthetnek meg az okostévén, de gyárilag előtöltött festmények és grafikák között is csemegézhetnek. A tévé szenzorral magától állítja a kijelző fényerejét, ha pedig egy ideig nem érzékel jelenlétet a helyiségben, akkor áramspórolási célból kikapcsolja a megjelenítőt.

A CanvasTV európai forgalmazásáról még nincs hír, elsőként az USA-ban kerül majd piacra a nyár során, képátlótól függően 999 vagy 1299 dolláros áron. Ezzel a gyártó alaposan alámegy a Samsung árainak, a The Frame okostévé ugyanilyen képátlójú modelljei 1499 és 1999 dollárokba kerülnek.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!