Másoknak gusztustalan ételek: fogások, amelyeket a magyarok imádnak, a külföldiek kevésbé

véres hurka, gusztustalan ételek
Gusztustalan ételek: véres hurka
Vágólapra másolva!
A magyar ételek igen változatosak, így mindenki megtalálhatja közöttük azokat, amelyek passzolnak az ízléséhez. Sok külföldi éppen ezért rajong a hagyományos magyar gasztronómiáért, azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket sosem akarnának megenni. Ezen megosztó ételek közé tartozik például a pacal, a véres hurka és a mákos tészta is. Cikkünkben ilyen ételeket válogattunk össze. Önnek melyik a kedvence?
Vágólapra másolva!

A magyar konyha világhírű, az ide látogató turisták általában nagyon meg vannak elégedve az ételekkel és ennek hangot is adnak az interneten. Azonban a klasszikus magyar ételek között van több olyan, amely nem éppen szokványos alapanyagokból készül, mivel a tradíciók szerint a magyarok igyekeznek egy-egy állat minden részét felhasználni, ezek pedig gyakran undort váltanak ki az emberből. Ezért szerepelhetnek olyan gusztustalan ételek a hagyományos magyar ételek között, mint a kakashere pörkölt, a szalontüdő, a körömpörkölt vagy a pacal.

Gusztustalan ételek, pacal
Gusztustalan ételek: pacal
Fotó: pixabay.com

Gusztustalan ételek: mutatjuk a legmegosztóbbakat 

Mákos tészta

Meglepő lehet, de egyes emberek gusztustalannak tartják a mákos tésztát, vagy úgy általánosságban bármilyen édes tésztát, a magyaroknak azonban ez egy alap dolog, mivel az iskolai menzák egyik jellemző étele a mákos tészta vagy mondjuk a grízes tészta baracklekvárral.  

mákostészta, gusztustalan ételek
Gusztustalan ételek: mákos tészta
Fotó: Shutterstock

Véres hurka

A disznóvágás a vidéki településen a mai napig egy tradicionális téli program, ilyenkor a színhúsok mellett számos belsőségből készült étel is kerül a hűtőbe. Az egyik ilyen a hurka és annak a véres változata, amely a magyarok többségének kedvelt étele. 

A hurkát nem kedvelő emberek egy része már magával az alapanyaggal, a májjal, sincs megbarátkozva,

 azonban az csak még jobban undorítja őket, hogy az állat saját megtisztított belébe töltik bele azt, és ezt csak tovább tetézi a vér hozzáadása. 

véres hurka, gusztustalan ételek
Gusztustalan ételek: véres hurka
Fotó: pixabay.com

Kocsonya

A kocsonya egy hagyományos hideg étel, amely a legtöbb európai országban megtalálható valamilyen formában. Jellegzetes állagát a zselatin adja, amely a főzés során kioldódik az alapanyagból. A magyarok egyik kedvelt téli étele, azonban sokan az állag és a tartalma miatt rágondolni sem tudnak rosszullét nélkül. 

kocsonya, gusztustalan ételek
Gusztustalan ételek: kocsonya

Hagymás vér 

A vér egy másik felhasználási módszere a véres hurka mellett, a frissen sült hagymás vér. Ez tradicionális étel a disznó vágások kihagyhatatlan eleme, amelynek a fő alapanyaga a megalvadt vér, amit felkockáznak és dinsztelt hagymán megsütnek. 

Sok ember azonban eleve undorodik vagy rosszul van a vér látványától, így gondolni sem mernek arra, hogy megegyék a vért. 

Pacalpörkölt

A pacalpörkölt egy olyan étel, amely nem csak a külföldieket borzasztja el, hanem sok magyar embert is, azonban sokan imádják ezt a különleges ételt. A pacal a szarvasmarha kérődzéshez használt előgyomrából készülő alapanyag, amely nem csak a magyar konyhában található meg, hanem például a franciáknál is. 

A magyarok általában a marha megtisztított gyomrát vékony csíkokra vágják, majd különféle húsokkal együtt pörköltet készítenek belőle. A pacalpörkölt sokak kedvence, azonban a vannak, akiket elborzaszt. Ennek főként az az oka, hogy magát az alapanyagot tartják undorítónak.