Ez az avokádó frissen tartásának kulcsa

Vágólapra másolva!
Az avokádó híres arról, hogy az egyik pillanatban kemény, a következőben pedig dobhatjuk ki. Sok meme is született már erről a problémáról. De van egy trükk, amivel elkerülhető ez az igen kellemetlen baleset.
Vágólapra másolva!

A gyümölcs nagyszerű forrása az egészséges zsíroknak, és számos közép- és dél-amerikai étel elengedhetetlen kelléke. De nem a szűk érési idő az egyetlen problémájuk - az avokádó arról is ismert, hogy gyorsan megbarnul, ha felvágjuk. 

Érdemes megjegyezni, hogy ez az elszíneződés csupán a gyümölcs oxidációjának köszönhető, miután a levegőnek kitettük

 - tehát nem jelenti azt, hogy az avokádó megromlott vagy ki kell dobni. Ha azonban azt szeretné, hogy élénkzöld maradjon, van egy egyszerű trükk, amire a szakértők esküsznek.

Az allrecipes csapata azt ajánlja, hogy a gyümölcshúst egy kis citromlével, lime-lével vagy olívaolajjal "zárjuk le", majd szorosan csomagoljuk fóliába, és tegyük a hűtőbe. 

A múlt hónapban a TikToker, Laure Lee megosztotta zseniális tippet az érési folyamat felgyorsítására, ha az avokádó nem hajlandó megpuhulni. 

Szóval nézd meg ezt a szuper avokádót, ami még nem érett, vágd félbe, tekerd be [fóliába], majd dugd be két percre a mikróba

 - mondta.

@lauraleecreations Do you need to use an avocado and it isn't ripe enough for the recipe? Here is a trick for you! Cover it in plastic wrap and microwave for 2 minutes. Let it cool on the fridge! And there you go! #avocado #ripe #plasticwrap #microwave #hack #cookingwithlauralee #easy #dinner #recipes #recipes2023 #howipamperedchef #pamperedchef #teacher #dogmom #dancer #dancing #howto ♬ Happy Days - Lux-Inspira

Forrás: Mirror