Íme, a vörösboros marhapörkölt, a tökéletes hétvégi ebéd

Vörösboros marhapörkölt
Ha unja már a szokásos vasárnapi menüt, dobja fel a hétvégét egy ínycsiklandó marhapörkölttel!
Vágólapra másolva!
Ha unja már a szokásos vasárnapi menüt, dobja fel a hétvégét egy ínycsiklandó marhapörkölttel! Ennek az ételnek bizony nagyon kevesen tudnak ellenállni. Mutatjuk, hogyan készül a népszerű ebéd.
Vágólapra másolva!

Vörösboros marhapörkölt

Hozzávalók:

  • 1 kg marhahús
  • 30 dkg vöröshagyma
  • 5 ek olaj
  • 1 ek pirospaprika
  • 1 tk kömény
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db zöldpaprika
  • bors
  • 1 csip kakukkfű
  • 1 csip majoránna
  • 1 db paradicsom
  • 2 dl vörösbor

 

Elkészítés:

  1. A marhahúst megtisztítjuk, szárazra töröljük, és közepes kockákra vágjuk.
  2. A hagymát megpucoljuk, felaprítjuk, és 5 evőkanál olajon aranysárgára pirítjuk. Ekkor felöntjük kevés vízzel, és újból zsírjára sütjük. Közben megsózzuk.
  3. A húst a hagymára dobjuk, és erős tűzön fehéredésig sütjük. Mikor kicsit levet engedett, mehet bele a pirospaprika, a kömény és két gerezd zúzott fokhagyma.
  4. A zöldpaprikát kimagozzuk, apró kockákra vágjuk, és a pörköltbe tesszük. Kevés vizet öntünk hozzá, és megsózzuk. Hagyjuk főni, közben megsózzuk, megborsozzuk. Félidőben megfűszerezzük a kakukkfűvel és majorannával, de épp csak egy csipetnyit adunk hozzá.
  5. Mikor kb. 1 óra múlva a hús félpuha, hozzáadjuk a felkockázott, meghámozott paradicsomot és a vörösbort is, és barnásra főzzük. A legvégén még egyszer beízesítjük zúzott fokhagymával és köménnyel. Amikor zamatos, fűszeres, barnás és sűrű, az étel elkészült.
  6. A vörösboros marhapörköltet főtt krumplival vagy nokedlivel, esetleg tarhonyával kínáljuk.


Ha további ínycsiklandó receptekre is kíváncsi, keresse fel a Mindmegette oldalát!