Visszatérnek a kiegészítők az androidos Firefoxba

mozilla firefox
Vágólapra másolva!
Mobilos használatra optimalizált verziók is kiadhatóak lesznek belőlük.
Vágólapra másolva!

Az androidos Firefox néhány évvel ezelőtti jelentős újratervezése egy sok felhasználó haragját kiváltott negatívumot hozott, azóta csak néhány a böngésző számítógépes változatához szánt kiegészítő aktiválható a mobilappban. Ezzel a Firefox még így is többet nyújt a szokásosnál, a legtöbb mobilos böngésző semmilyen kiegészítő telepítését sem támogatja.

Saját maga után szabadon újból a Firefox lesz az egyetlen közismert androidos böngésző, ami támogatja a számítógépes verziójához készült kiegészítők használatát Forrás: Paul Clarke / Flickr

Most a Mozilla végre úgy döntött, hogy ideje feloldani ezt a korlátozást, az év vége táján befutó egyik főverziótól kezdve újból minden egyes kiegészítőt telepíthetnek majd az androidos Firefoxot használók. Emellett a Mozilla lehetőséget fog biztosítani a kiegészítők fejlesztőinek, hogy specifikusan a mobilos Firefoxhoz optimalizált verziót tegyenek elérhetővé a kiterjesztéseikből, ezzel adott esetben jobb sebességet és kezelhetőséget biztosítva a felhasználók számára.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!