Érkezhet az Apple elektromos autója

rivian r1 elektromos autó kocsi
Elméletben akár 600 km feletti hatótávolságot is kínálhat a Rivian R1
Fotó: Rivian
Vágólapra másolva!
Más felállásban valósíthatja meg az autóiparba való betörést a vállalat.
Vágólapra másolva!

Váratlannak egyáltalán nem tekinthető, de mégis szomorú hírt kaptak februárban az Apple saját autójára várók, majdnem egy évtizednyi szenvedést követően a vállalat feloszlatta az eredetileg teljesen önvezetőnek elképzelt kocsiját tervező részlegét. Az Apple Car néven emlegetett jármű Project Titan kódnéven futott, több ezren dolgoztak rajta az évek során a cégnél.

Most a DigiTimes váratlan értesülésekkel állt elő, beszállítói forrásai szerint az Apple nem tett le teljesen a saját kocsiról, a jelenlegi ötlet szerint egy elektromos autókat gyártó céggel összeállva készítheti el a terméket. Konkrét név is elhangzott, a Rivian márkával való szövetkezés valamilyen formájában gondolkodik a vállalat vezetősége, de még semmi sincs kőbe vésve.

Koncepcionális szinten egy autógyártóval való partnerségre lépés fantasztikus ötletnek hangzik, hiszen így realisztikussá válna az Apple számára az autópiacra való rendkívül bonyolult belépés, plusz talán megmenthetné a Project Titan ideje alatt kifejlesztett technológiáinak egy részét. Így nemcsak nem veszne kárba az összes korábbi befektetése, de talán képes lehetne olyan egyedi jellemzőket kínálni a partnerség keretében létrejött autókban, amelyek megkülönböztetnék azokat a rivális megoldásoktól.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!