Óriási meglepetést hozott az új iPad Air

Vágólapra másolva!
A kamerája is máshova került a kényelmesebb videócsevegésért.
Vágólapra másolva!

Jó híreket kaptak a prémium táblagépet vásárolni kívánók, az Apple frissítette a maga mércéjével középkategóriásnak szánt iPad Air termékcsaládját. A 2024-es évjáratú, hatodik generációs széria nagy innovációja, hogy a megszokott 11 hüvelykes mellett már 13 hüvelykes kijelzőméretben is elérhető, a nagyobb modell kényelmesebb médiafogyasztást, munkát, rajzolást tehet lehetővé.

apple ipad air tablet táblagép
Nagy meglepetésre nagyobb, 13 hüvelykes kijelzővel is elérhető az új iPad Air
Fotó: Apple

Az új iPad táblagépek a jobb teljesítmény érdekében megkapták az mesterséges intelligenciás feladatok hatékonyabb elvégzésére is képes Apple M2 rendszerlapkát, a memóriájuk 8 GB, a háttértáruk pedig modelltől függően 128/256/512 GB vagy 1 TB lehet. További fejlesztés, hogy a 12 MP-es előlapi kamerájuk már a kijelző egyik hosszabbik oldala mentén található, ami javíthatja a videócsevegés kényelmét. A Center Stage funkció is támogatott, ez próbálja mindig a kép közepén tartani videócsevegéskor vagy videórögzítéskor a felhasználót.

A prémium érzet érdekében az új tabletek újrahasznosított alumínium házzal rendelkeznek, a biometrikus hitelesítésről a bekapcsológombjukba épített Touch ID ujjlenyomat-olvasó gondoskodik, a fekvő tájolásban elhelyezett hangszóróik pedig jobb minőségű és több méllyel rendelkező hangot adnak.

A hatodik generációs iPad Air táblagépek forgalmazása 2024. május 15-én kezdődik, már rendelhetőek az Apple webshopjából, a 11 hüvelykes variáns kezdőára bruttó 299 990 forint, a 13 hüvelykesé pedig 399 990 forint.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!