Red Bull szakemberrel erősít a Ferrari

Vágólapra másolva!
A Red Bull Racing csapatvezetője, Christian Horner hivatalosan is megerősítette, hogy főmunkatársuk, Dany Bahar elhagyja az osztrák alakulatot, és a jövőben a rivális Ferrarinál folytatja a munkát. Horner azonban nem aggódik a szakember elvesztése miatt.
Vágólapra másolva!

Bahar az elmúlt években a Red Bull tulajdonosa, Dietrich Mateschitz mellett tevékenykedett, ám a legfrissebb hírek szerint már alá is írta szerződését az energiaital-gyárosok egykori motorszállítójával, a Ferrarival.

Horner azonban nem tulajdonít különösebb jelentőséget Bahar távozásának, még akkor sem, ha a Red Bull az elmúlt héten elvesztette kutatási és fejlesztési csoportjának vezetőjét, Anton Stipinovich-ot.

"Dany szoros együttműködésben dolgozott Mateschitz úrral, és több területet is vezetett a cégen belül. Most azonban a távozás mellett döntött, mert más kihívások után szeretett volna nézni. Távozása viszont nem lesz hatással a Red Bull Racing teljesítményére, és a csapaton belül is minimális hatása lesz annak, hogy már nem dolgozik velünk" - mondta Horner az Autosportnak.