Vágólapra másolva!
A motorgyártó állítólag újra az F1-es szereplésen gondolkozik, Bernie Ecclestone is segíthet nekik az új projektben. A kisebb csapatoknak jól jöhet az olcsóbb motor.

A Forma-1 új turbókorszakának első évében csak három motorgyártó – a Ferrari, a Mercedes és a Renault - képviselteti magát a mezőnyben, 2015-ben pedig a Honda is visszatér a McLaren partnereként. A hírek szerint azonban Bernie Ecclestone a négy gyártót is kevésnek tartja, és elszántan dolgozik azon, hogy további vállalatokat beszéljen rá az F1-es részvételre.

A Speed Week szerint arra van a legnagyobb esély, hogy a Forma-1-ben óriási tapasztalattal rendelkező, az idei szezont viszont anyagi okok miatt nem vállaló Cosworth tér vissza a közeljövőben. A gyártó tavaly a Marussia partnereként még jelen volt a Forma-1-ben, a turbómotorok tervezését viszont túl drágának találták.

A vállalat vezérei azonban nemrég jelentették be, hogy új gyártóközpontot nyitottak a northamptoni bázikuson, ahol a brit kormány támogatásával újgenerációs belső építésű motorokat fognak gyártani. A Speed Week szerint a Cosworth azt is fontolóra vette, hogy újra belevágnak egy F1-es projektbe, aminek Ecclestone támogatása is nagy lökést adhat.

A gyártó visszatérésének valószínűleg az anyagi gondokkal küszködő kisebb csapatok is örülnének, hiszen a Cosworth minden bizonnyal olcsóbban árulná a hajtásláncait, mint a jelenlegi három gyártó. A Speed Week úgy tudja, a Cosworth már el is kezdett dolgozni az új turbómotoron, a vállalat azonban a megkeresésükre nem erősítette meg, de nem is cáfolta a híresztelést.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!