Vágólapra másolva!
A brazil szerint helyes döntés volt megbüntetni a 17 esztendős újoncot a monacói baleset után, Verstappen viszont emlékeztette őt a tavalyi ütközésére Pérezzel. Az ifjú titán Grosjean és Button szerint sem reagált jól a történtekre.

Hevesen kritizálta Max Verstappent ellenfele, Felipe Massa, aki szerint „nagyon veszélyes” volt, ahogy a holland belecsapódott Romain Grosjean autójába a Monacói Nagydíjon. Kanadában, az FIA sajtótájékoztatóján is fenntartotta a véleményét. „Nagyon helytelen lenne, ha egy 17 éves újonc nem kapna büntetést az ilyesmiért” – jelentette ki. „Az FIA-nak keménynek kell lennie, jó döntést hoztak. Erről beszéltem, és nem változott a véleményem.”

Verstappen éretten kezelte a tőle nem messze helyet foglaló ellenfele újabb kritikáját. „Mindenkinek lehet véleménye, de az adataim alapján nem fékeztem a szokásosnál később. Amikor ütköztünk, pont ugyanott fékeztem, mint egy körrel korábban. Megbüntettek, de én már Kanadára fókuszálok” – közölte a holland, majd Massának címezve megjegyezte: „Talán érdemes lenne visszanézned a tavalyi versenyt, hogy mi történt akkor...”

Verstappen örül, hogy sérülés nélkül megúszta a monacói bukást Forrás: DPPI/Florent Gooden

A 2014-es Kanadai Nagydíj végéhez közeledve Massa és Sergio Pérez csatázott egymással, de a küzdelem egy óriási balesettel végződött, miután a brazil belerohant a mexikói autójába a célegyenes végén. Akkor a felügyelők Pérezt találták hibásnak, és Massa a sajtótájékoztatón csak annyit reagált Verstappen felvetésére, hogy az ő ellenfele pályát módosított a féktávon, Grosjean viszont a monacói ütközés előtt nem. Verstappen erre nem reagált, de azt kijelentette, hogy továbbra sem változtat a hozzáállásán.

„Azt megtanultam, hogy az autók elég ellenállóak, ennek nagyon örülök. Nem sérültem meg, és különösebb problémáim sem akadtak” – jelentette ki. „Szerdán már gokartozni voltam, úgyhogy ismét formában vagyok. Versenyzőként nem változtatnak meg a történtek. Továbbra is küzdeni fogok, különösen a pontokért fogom odatenni magam. Nem módosítok a vezetési stílusomon” – közölte a magabiztos tinédzser.

Grosjean a Monacói Nagydíjon Forrás: AFP/Boris Horvat

Romain Grosjeant is megkérdezték a sajtótájékoztatón hallottakról, a korábban komoly baleseteket okozó pilóta próbálta ellenfelét jobb belátásra bírni. „Max nagyon-nagyon tehetséges, és lenyűgöző, amit eddig produkált, de hibázott, és elkeserítő, hogy nem akar tanulni belőle. Még ma is azt hangoztatta, hogy ugyanúgy fog vezetni, mint eddig. Az F1 veszélyes, ezt sohasem szabad elfelejteni” – jelentette ki a Motorsport.com-nak a Lotus versenyzője

Grosjean elmondta, megérti a holland bizonyítási vágyát, hiszen ő is átélt hasonlót, de a nagy akarásnak rendszerint baleset lett a vége. „Én is elég sok hibát elkövettem, viszont tanultam belőlük, és aztán a dobogóra is felállhattam, úgyhogy nincs baj azzal, ha valakinek problémája adódik, vagy hibázik. Az viszont lényeges, hogy ezt elismerje, tanuljon belőle, és kérjen elnézést attól, akinek nekiment” – mondta. „Csak azt kívánom neki, hogy értse meg a történteket, és tanuljon belőlük. Biztos vagyok abban, hogy utána nagyon sikeres versenyei lesznek.”

Button is figyelmeztette Verstappent

Megszólalt Verstappen ügyében a mezőny egyik legrutinosabb tagja, Jenson Button is. A McLaren pilótája szerint az ifjú hollandnak meg kell tanulnia, hogy nem vádaskodhat a sajtó nyilvánossága előtt. A brit ezt arra reagálva mondta el, hogy Verstappen szerint Romain Grosjean féktesztelte őt Monacóban, vagyis szerinte „nevelő célzattal” a szükségesnél korábban fékezett. Ezt viszont a Lotus telemetriájának adatai nem támasztották alá, ezért Verstappent, nem pedig Grosjeant büntették.

„Az embernek nagyon vigyáznia kell azzal, hogy mit mond a sajtónak. Borzasztóan súlyos vád valakire rásütni, hogy féktesztelte az embert. Nem hiszem, hogy manapság a motorsportban történik ilyesmi, mindannyian felnőttek vagyunk, nem vetemedünk erre” – mondta a brit. Legutóbb a 2006-os Magyar Nagydíj első szabadedzése után büntettek féktesztelésért, akkor a már világbajnok Fernando Alonso próbálta így móresre tanítani Robert Doornbost.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!