Vágólapra másolva!
Sergio Marchionne maradéktalanul elégedett a négyszeres világbajnok munkájával, és úgy véli, csak egy győzelemre képes autó hiányzik a közös sikerükhöz. Vettel kellemes meglepetésként értékelte a Ferrari idei eredményeit.

Fél év telt el azóta, hogy Sebastian Vettel hivatalosan is a Ferrari pilótája lett, az eddig megszerzett egy győzelem és további négy dobogós hely pedig meggyőzte Sergio Marchionnét, az olasz gyártó elnökét, hogy jó döntést hoztak, amikor Fernando Alonso helyére az egykori Red Bull-pilótát igazolták le.

Az első hét forduló alatt Vettel több pontot szerzett, mint Alonso bármikor a Ferrarinál töltött öt idénye során, és Marchionne „nem kételkedik” abban, hogy ő a tökéletes pilóta a Scuderia számára. Szerinte a világbajnoki címet is visszaszerezheti a maranellói istállónak.

Sebastian Vettel meggyőzte a Ferrari elnökét, Sergio Marhionnét Forrás: Scuderia Ferrari

„Szerintem remek pilóta, fenomenális kiegyensúlyozottsággal teszi a dolgát. Minden szempontból kiforrott versenyző, és ilyet igen nehéz találni. Jól megérti az autóval kapcsolatos ügyeket, és az önkifejezését sem érheti kritika” – jelentette ki. „Remekül és következetesen kezeli a helyzeteket, ami pedig odakint a pályán, ilyen tempónál nem könnyű. Kevesen jutnak be a világbajnokok válogatott körébe, és ő oda tartozik.”

Marchionne úgy vélte, a Ferrari „szerencsés”, hogy Vettel hozzájuk szegődött, és nyilvánvalóvá tette: „Az egyetlen célom, hogy olyan autót adjunk neki, amely győztessé teheti. Ennyi. A többit magának kell megoldania, de képes is erre.”

Meglepődött

Maga Vettel az Autosportnak elmondta, kellemes meglepetésként érte a Ferrari stábjának felkészültsége és lelkesedése: „Nehéz volt megítélni, hogy mire számíthatok. Alapvetően remekül kezdtünk, és nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek. Az álmom vált valóra.”

Vettel szerint a Ferrari az idén „jobban teljesít, mint ahogy azt bárki várta”, ezért „továbbra is van okunk álmodozni” a további sikerekkel kapcsolatban. „Tudjuk, hova szeretnénk eljutni, és addig még hosszú az út. Örömmel beleadunk mindent, amit lehet, hiszen kihívás a Ferrarit visszajuttatni az élre. Ezen dolgozunk most nagyon keményen, de a szezonunk remekül kezdődött, és a célunk az, hogy további győzelmeket arassunk” – foglalta össze.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!