Vágólapra másolva!
Nem lát sok esélyt arra, hogy kibújjon a Red Bull-lal kötött szerződéséből, és továbbra is biztos abban, hogy ha a Renault javítani tud az erőforráson, a csapata akár már jövőre visszatérhet a győzelem útjára.

Elismerésként értékeli Daniel Ricciardo, hogy az elmúlt hetek során összefüggésbe hozták a Ferrarival, ahol egyre nagyobb az esély arra, hogy az év végén megválnak Kimi Räikkönentől. Az ausztrál pilóta viszont nem tartja valószínűnek, hogy kiszabadulhat a Red Bull-lal kötött, 2018 végéig érvényes szerződéséből.

„A szerződést meg minden egyebet félretéve az első és legfontosabb, hogy nyerni akarok. Az idén a legtöbb bosszúságomat az okozza, hogy ez nem sikerül” – nyilatkozta a tavaly három futamgyőzelmet arató ausztrál. „Jelenleg nem vagyunk ebben a helyzetben, és versenyzőként, amíg fiatal és sikerre éhes vagyok, ez az egyetlen, amire vágyom, és úgy érzem, megvan bennem a lehetőség is” – magyarázta.

Egyelőre nem öltözik vörösbe Forrás: AFP

Ricciardo a csapat otthonában, Milton Keynes-ben kijelentette, továbbra is bízik abban, hogy a Red Bull jövőre visszatérhet a győzelem útjára, hiszen „minden összetevőnk adott, hogy megtegyük, csupán a helyes irányba kell elindulnunk.” Ehhez persze a legfontosabb a hajtáslánc javítása. Ricciardo szerint „legalább bizonyítékot kell látnunk arra, hogy jövőre csökkenni fog a hátrányunk”, de úgy véli, „a Renault hajlandó lesz csökkeneni, és szükségünk is van az elkötelezettségükre.”

Az ausztrál pilóta a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner szerint már tavaly képbe került a Ferrarinál. A BBC úgy tudja, már az előtt megkörnyékezték, hogy Sebastian Vettelt leigazolták volna, de tényleges ajánlatot végül nem tettek neki. Az olasz gyökerekkel rendelkező Ricciardo most is favorit Maranellóban, miután a Ferrarinak nem tetszik, hogy Valtteri Bottas újabban nem tudja folyamatosan legyőzni korábbi pilótájukat, Felipe Massát.

A Red Bull már korábban jelezte, hogy eszük ágában sincs eladni Ricciardót, de a BBC rámutat, hogy érvényes szerződés ellenére sem lehet senkit egy csapatnál tartani, ha nem akar ott vezetni. Horner ugyanakkor kijelentette: "Még legalább három évig nem áll fenn a veszélye, hogy elhagyja a Red Bullt, ezért erről nincs is szó."

Ha mégis, az ausztrál leigazolása a Ferrarihoz destabilizálhatná az eddig remekül szereplő Vettelt, így elképzelhető, hogy a szintén német, ezért kevésbé szerencsés Nico Hülkenberg vagy a mexikói szponzorok hátszelét élvező Esteban Gutiérrez lehet a befutó.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!