Vágólapra másolva!
A világbajnoki címvédő a héten elárulta, gyerekkori vágya a motorversenyzés volt, Valentino Rossi pedig hozzá is segítené a brit pilótát, hogy kipróbálhassa a MotoGP-ben használt Yamaháját.

Lewis Hamilton a brit Mirror című lapnak elmondta, gyerekkorában motorkerékpárokkal szeretett volna versenyezni, még akkor is, amikor édesapja meglepte első gokartjával. „Nem vagyok csalódott a dolgok alakulása miatt, de a motorok voltak az első szerelmeim. Nagyon szeretnék egyszer egy MotoGP-s versenymotort tesztelni, csupán azért, hogy megérezzem, milyen is valójában. Az íveket persze ismerném, de szeretném tudni, hogy egyáltalán képes lennék-e rá.”

Több sem kellett Valentino Rossinak, aki a hétvégén zajló indianapolisi MotoGP futam sajtótájékoztatóján felajánlotta motorját Hamiltonnak. A minden idők legjobb gyorsasági motorversenyzőjének tartott Rossi újságírói kérdésre válaszolva elárulta, korábban már beszéltek is a motorozásról Hamiltonnal, amikor a Mercedes pilótája személyesen is ellátogatott a 2014-es Le Mans-i futamra, és később, a Monza Rallyn is szóba került a téma.

Hamilton szeretne MotoGP-s versenymotort tesztelni Forrás: Farkas Péter - Origo

„Tavaly Monzában azt mondta nekem, hogy szeretne eljönni, és motorozni a birtokomon” – mondta a kilencszeres világbajnok. „Megkérdeztem, hogy tud-e motorozni vagy a nulláról kezdene-e, és azt felelte, hogy egész képzett, egy 450-essel szokott menni. Gyakorlásra lesz szüksége, mielőtt kipróbál egy MotoGP-s motort, de a miénkkel elég könnyű bánni, úgyhogy egy kicsit lebutítjuk majd az erejét, és mókázhat vele egy kicsit, ha szeretne.”

Rossi csapattársa, a spanyol Jorge Lorenzo viccelődve megjegyezte, hogy biztosítást azért kötne a motorra, de elmondta, ő is szívesen átengedné Yamaháját a kétszeres F1-es bajnoknak. Közös szponzoruk, a Monster energiaital révén Hamilton tesztje valószínűleg nem ütközne akadályba, még annak ellenére sem, hogy a Mercedes anyacége, a Daimler az MV Augusta motorkerékpár-gyártó tulajdonosa is.

Ez viszont feltehetőleg nem okozna gondot, hiszen Hamilton rendszeresen mutatkozik olyan járművekkel, amelyeket nem a Mercedes gyárt. Egyebek mellett autógyűjteményének része egy Mercedes-AMG motorral szerelt Pagani Zonda 760, egy Mercedes-Benz SLS AMG Black Series, egy Shelby GT500, egy McLaren P1 és egy LaFerrari is, motorkerékpárt pedig a nagy rivális, Audi tulajdonában lévő Ducatitól is vásárolt.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma–1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!