Schumacher fiára a Ferrari és a Mercedes is felfigyelt

Schumacher, Michael Mick Schumacher, a hétszeres Forma-1-es világbajnok Michael Schumacher 16 éves fia, a holland Van Amersfoort Racing Forma-4-es csapat versenyzője teszteli autóját a németországi Oschersleben. Mick Schumacher 2015 márciusában szerződött
Mick Schumacher, a hétszeres Forma-1-es világbajnok Michael Schumacher 16 éves fia, a holland Van Amersfoort Racing Forma-4-es csapat versenyzője teszteli autóját a németországi Oschersleben. Mick Schumacher 2015 márciusában szerződött a Forma-4-es csapathoz. http://www.gphirek.hu/f1/20150408-f1-ujsagirok-hada-keszul-schumacher-fianak-f4-es-bemutatkozasara.html
Vágólapra másolva!
Mick Schumacher F3-as tesztjén állítólag a Ferrari tehetségkutató programjának menedzsere is jelen lesz, és a 16 esztendős versenyzőt a Mercedes is meghívta év végi gálájára.

Október elején zárta pályafutása első formulaautós szezonját Michael Schumacher fia, Mick. A 16 esztendős versenyző a német F4-es bajnokságban próbált szerencsét a Van Amersfoort Racing (VAR) színeiben, ahol korábban Max Verstappen is pallérozódott az F3-ban, és meglepetésre már az első versenyhétvégén győzelmet tudott aratni. Utána viszont vegyesebb eredmények jöttek, és egy sérülés is hátráltatta Mick előmenetelét, így a pontverseny 10. helyén zárta a szezont.

Ez azonban nem vette el sem az ifjú pilóta, sem a környezete lelkesedését. A hírek szerint Schumacher Jr. a héten Monzában már F3-as autót tesztelt, és a fejleményeken a korábban édesapjával is együtt dolgozó Luca Baldisserri, a Ferrari tehetségkutató programjának vezetője is rajta tartja a szemét. A Ferrari ügyeivel kapcsolatban jól értesült szakblogger, Leo Turrini arról számolt be, hogy Mick Schumacher nemrég Maranellóba is ellátogatott.

Már F1-es csapatok is kiszúrták Mick Schumachert? Forrás: MTI/EPA-DPA/Jens Wolf

Logikus lenne, hogy Mick a VAR-nél folytassa pályafutását, hiszen Verstappen tőlük rögtön az F1-be ugrott a Red Bull segítségével, de – a Lewis Hamilton által nemrég határozottan megcáfolt - Express című német bulvárlap úgy tudja, az ifjabb Schumacher a Prema Powerteam autóját próbálta ki. A csapat egyik tulajdonosa Lawrence Stroll, akinek fia, Lance a Ferrari tehetségkutatójának tagja, és az F3-ból továbblépve a BBC szerint jövőre átveszi Susie Wolff helyét a Williams tesztpilótájaként.

Schumacherre viszont lehet, hogy nem csak a Ferrari, hanem az édesapja pályafutásában szintén meghatározó szerepet betöltő Mercedes is kiveti a hálóját. Az Express szerint a fiatal német meghívást kapott a hagyományosan december elején Stuttgartban zajló év végi, Stars & Cars című gálára. „Azért hívtuk Micket, mert a családja és a Mercedes szoros kapcsolatban áll egymással” – idézte a lap a vállalat egyik szóvivőjét. „Ez nagyszerű tapasztalat lesz számára.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!