Vágólapra másolva!
Szerinte a tavaly vergődő japán gyártó is hasonlóan fordítani tud a szerencséjén, mint ahogy meglepetésre az olaszok tették egy évvel ezelőtt.

Az előző szezon egyik legnagyobb csalódása a McLaren-Honda együttműködés kudarca volt, miután a japán gyártó visszatérése első évében nem tudott megfelelni az F1 kemény elvárásainak. A hajtásláncuk teljesítménye elmaradt a konkurenciától, ráadásul megbízhatatlan is volt. Jenson Button ennek ellenére inspirációként tekint az elmúlt évre, bár ezt egyelőre a Ferrarinál találja meg.

„Nagyszerű volt látni, hogy tartani tudták a lépést a Mercedesszel” – utalt Button arra, hogy Sebastian Vettel három futamot erőből meg tudott nyerni. „Azt pletykálták, hogy 100 lóerőt találtak a tél során. Nem tudom, hogy ez igaz-e, de bármire is jöttek rá, az nagy dobás volt, és többször megküzdöttek a Mercedesszel. Ez örömteli volt. Nekünk persze még nagyobb lépéseket kell tennünk, ha el szeretnénk érni ugyanezt, de akár egyetlen tél során is lehetséges” – vélte a 2009-es bajnok.

Button számára nem idegen a japán kultúra Forrás: McLaren

Button és csapattársa, Fernando Alonso igyekezett megőrizni a hidegvérét még a legnagyobb csapások közepette is, és a McLaren menedzsmentje is tartózkodott attól, hogy nyilvánosan bírálják a Hondát a viszontagságok miatt. Felmerült viszont, hogy a japán kultúra, és azon belül a Honda saját vállalati filozófiája problémákat okoz az együttműködés terén, de Button optimistán várja a folytatást.

„Szerintem mindkét oldalon akadnak nehézségek, de nem hinném, hogy mindenért a Hondát kárhoztatjuk. Egyáltalán nem” – foglalta össze Button, aki a japánok egyetlen újkori győzelmét szerezte gyári színekben a 2006-os Magyar Nagydíjon. „Rengeteg problémába ütköztünk, amelyeket a lehető leggyorsabban orvosolnunk kell, mert a következő szezon nincs már túl messze. Hosszú és kemény telünk lesz, de izgalmas is egyben, hiszen rengeteg újdonság vár ránk.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!