Vágólapra másolva!
Szerinte az istálló néhány éven belül képes lesz a világbajnoki címért harcolni, és ennek ő is szeretne részese lenni. A Haasnál töltött éveket is izgatottan várja.

Romain Grosjean 2009-ben a Renault-val debütált a Forma-1-ben, 2012 és 2015 között pedig a francia istálló utódjánál, a Lotusnál versenyzett. Az enstone-i gárda idén újra a Renault gyári csapataként indul majd, de Grosjean már nem lesz az istálló tagja. A Lotus bizonytalan anyagi helyzete miatt ugyanis úgy döntött, csapatot vált, és az idén debütáló Haasnál folytatja a karrierjét.

Grosjean elismerte, nehéz döntés volt elhagyni a csapatot. „Enstone egy hosszú fejezetet jelent az életemben" – nyilatkozta. „Az ottani emberekre barátként, sőt családtagként tekintek, a gyárban pedig minden sarkot ismerek. Néhány évben még a karácsonyt is ott töltöttem. Amikor az Egyesült Királyágban éltem, december 24-én ellátogattam a gyárba a sógorommal."

Grosjeannak hiányozni fog Enstone, de várja az új kihívást Forrás: AFP/Andrej Isakovic

A francia azt sem zárja ki, hogy a jövőben visszatér egykori csapatához, sőt kifejezetten örülne ennek. „Nehéz volt elbúcsúzni tőlük, de nem leszünk túl messze egymástól a paddockban" – mondta. „Talán 3-4 év múlva olyan autót építenek, amellyel esélyesek lesznek a világbajnoki győzelemre, és visszahívnak, hogy együtt nyerjünk. Számomra ez lenne az ideális, francia versenyzőként óriási lenne."

A Lotus az elmúlt években súlyos anyagi gondokkal küzdött, ami a pályán nyújtott teljesítményükre is negatív hatással volt. Grosjean azonban biztos benne, hogy a Renault gyári csapataként újra élcsapattá válhatnak. „A 2005-ös és 2006-os győzelmek óta nem telt el olyan sok idő, Enstone-ban még mindig komoly lehetőségek vannak. Ezt régóta tudom, és ők is tudják, de a megfelelő eszközök nélkül nehéz bebizonyítani" – vélekedett.

Grosjean ennek ellenére azt állítja, nem bánta meg, hogy elfogadta a Haas ajánlatát. „Izgatott vagyok az új kihívás miatt" – mondta. „Szerintem a Haas sokakat meg fog lepni, nem kell rögtön leírni minket. Örülök, hogy részese lehetek egy csapat elindulásának és fejlődésének, és remélem, a korábbi tapasztalataim révén sokat tudok segíteni nekik."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!