Vágólapra másolva!
Jelentős módosításon eshet át a Curva Grande, állítólag már a 2017-es versenyre sikánt építhetnek a helyére. Vettel már tesztelte is a szimulátorban az új vonalvezetést.

Az Olasz Nagydíj szervezői azt fontolgatják, hogy átalakítják a monzai pálya egyik leghíresebb kanyarját, a Curva Grandét. A rendkívül gyors kanyart azért akarják megszelídíteni, mert a jövőben motorversenyeket is rendeznének Monzában, a jelenlegi vonalvezetés viszont túl veszélyes lenne ehhez.

Újabb sikán kerülhet a monzai pályára Forrás: AFP

A tervek szerint egy sikánt építenének a Curva Grande helyére, és ebbe állítólag már a Forma-1 versenyigazgatója, Charlie Whiting is beleegyezett. Az átépítést már jövőre, a 2017-es verseny előtti nyáron befejezhetik.

A Gazzetta dello Sport szerint az átalakítás 4 millió euróba kerülne, és az új bal-jobb kombinációban 2 és fél méteres szintemelkedés is lenne. Sebastian Vettel állítólag már tesztelte is az új vonalvezetést a Ferrari szimulátorában, és „érdekesnek" találta a sikánt.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!