Vágólapra másolva!
Az FIA versenyigazgatója, Charlie Whiting elégedett volt az elvégzett változtatásokkal.

Miután teljes hosszában befejeződött a Hungaroring újraaszfaltozása, az FIA versenyigazgatójának, Charlie Whitingnak meg kellett rajta tartania a hivatalos pályainspekciót, hogy megújíthassák a Forma-1-es futamok rendezéséhez szükséges „Grade 1" minősítését. Erre a héten sor is került, és a mogyoródi létesítmény közleménye szerint Whiting – aki a Magyar Nagydíj sportszakmai vezetőivel, Faluvégi Péterrel, Szamos Miklóssal és ifj. Zettner Tamással közösen járta be gyalog a pályát – elégedett volt a látottakkal.

Charlie Whiting Faluvégi Péternek magyaráz a pályainspekció során Forrás: Hungaroring Média

„Első osztályú munkát végeztek a Hungaroringen, a pálya jobb és biztonságosabb lett" – idézi Whitingot a közlemény. „A munkát gyönyörűen végezték el, s bár nem értek az aszfaltozáshoz, úgy gondolom, amint felgumizzák, a pálya tökéletes lesz a versenyre. Apró változtatásokat kértem a pályabejárás során, de egyik sem számottevő – elégedett vagyok."

A Hungaroringre teljes hosszában

nagy ellenállóképességű, az eddiginél valamelyest sötétebb árnyalatú burkolat került,

de kicserélték mellette a szegély- és rázóköveket is. Két kanyarba, a 4-esbe és a 11-esbe dupla szélességű, lépcsősen döntött kerékvetőt tettek.

„Büszkék vagyunk rá, hogy az elmúlt öt évből négyszer nyereséges volt a vállalat, ennek köszönhetően tudtuk önerőből megoldani az aszfalt kopórétegének cseréjét" – tette hozzá Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója. „1986 óta nem volt egységes, új aszfalt a Hungaroringen, most van, és ez nagyon jó érzés, nagy büszkeség."

A sajtónak a jövő hét második felében mutatják be a megújult Hungaroringet, amelyen az első sportesemény a WTCC április 23-24-i versenyhétvégéje lesz.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!