Vágólapra másolva!
A 85 esztendős üzletember megbotránkozást keltett, amikor Londonban azt mondta, a női versenyzőket nem vennék komolyan az F1-ben, Vlagyimir Putyint és Donald Trumpot éltette, valamint kijelentette, hogy szerinte a bevándorlók semmi jót nem tettek az Egyesült Királysággal.

Nagy felháborodást váltott ki Bernie Ecclestone, miután a londoni Advertising Week Europe konferencián a tőle megszokott, egyszerű és szókimondó stílusban nyilvánította ki jórészt már ismert véleményét több, társadalmilag releváns témában.

Ecclestone újra megsértette a nőket,

miután a 300 nemzetközi reklámszakember részvételével megrendezett konferencián elismételte korábban már hangoztatott nézetét, miszerint az F1-ben nem vennék komolyan a női versenyzőket, majd szélsőséges véleményt formált aktuális politikai kérdésekben is.

Az NBC szerint Ecclestone megint Ecclestone-ra jellemző dolgokat mondott Forrás: DPPI media/Frederic Le Floc H

A beszélgetés kiemelt témája az volt, hogy Nagy Britannia maradjon-e az EU tagja. A Guardian szerint e témában Ecclestone kijelentette, ő teljes mértékben a kilépést támogatja, szerinte „Európa vesztett a jelentőségéből, és kész.” Beszélgetőtársa, a WPP reklámügynökség alapító-ügyvezetője, Sir Martin Sorrell megjegyezte, ő mindenképpen az EU-ban maradást támogatná, mivel a kilépés esetén cége „a tíz legnagyobb piac közül négyben elvesztené a befolyását.”

Az F1 ügyvezetője kijelentette, szerinte Vlagyimir Putyinnak „kellene vezetni Európát”,

illetve úgy vélte, „meg kellene szabadulnunk Brüsszeltől, aztán őt kellene megbízni az irányítással.” Ecclestone már a tavalyi Orosz Nagydíj után az elnök „legnagyobb támogatójának” nevezte magát, ezúttal pedig úgy vélte, Putyin „azt teszi, amit mond, és elvégzi a dolgát. Az emberek nem igazán értik, hogy mit akar elérni. Egyszerűen vissza akarja állítani Oroszországot azzá, ami régen volt.”

A 85 esztendős üzletember tavaly bírálta az Egyesült Államokat, most azt mondta, szerinte

az elnökségért versenyben lévő Donald Trump „fantasztikus választás lenne”,

mert „rugalmasabb a többségnél. Ha hibát követne el, valószínűleg azt mondaná, akkor még jó ötletnek tűnt.” Véleménye szerint Putyin és Trump „remekül tudna együtt dolgozni.”

Ecclestone-nak a bevándorlókhoz is volt néhány jó szava, ami különösen visszás annak tekintetében, hogy Sorell orosz bevándorlók unokája, ráadásul az F1 jelenlegi legnagyobb sztárja, az általa is gyakran dicsért Lewis Hamilton felmenői Grenadáról származnak. Sorrell arról kérdezte Ecclestone-t, hogy szerinte a bevándorlók hozzájárultak-e Nagy Britannia fejlődéséhez, mire ő úgy reagált: „Eddig nem.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!