Társoldalunk:

F1-es Mercedest tesztelne a MotoGP világbajnoka

2016.06.17. 14:48

Jorge Lorenzo még azelőtt szeretné kipróbálni az Ezüstnyilat, hogy a Ducati kedvéért elhagyja a Yamahát. Nehéz lesz időpontot találni.

Az F1-es mezőny legjobb autóját szeretné tesztelni a Yamaha színeiben versenyző háromszoros MotoGP-világbajnok, Jorge Lorenzo. Az elképzelés realitását az adja, hogy mindkét csapatot szponzorálja a Monster energiaital-gyártó, ami valóra válthatja a motoros álmát.

„Áttekintjük a lehetőségeket, jó lenne összehozni valamit a Monsterrel” – nyilatkozta a Yamaha egyik informátora a Motorsport.com-nak. „Jorge nagyon szeretne tesztelni egy Forma-1-es autót, de még nem tudjuk, hogy megteheti-e, mert ez különböző szempontoktól függ.”

Jorge Lorenzo négy kerékre váltana?Forrás: AFP/Mohd Rasfan

E feltételek között szerepel a biztonság és a versenynaptárak összehangolásának lehetősége. A Mercedes a szezon végét Európától távol tölti, Lorenzo viszont valószínűleg egészen az utolsó futamig harcban lesz a MotoGP idei világbajnoki címéért, így nehéz lesz olyan időpontot és helyet találni, ahol a motoros úgy száguldozhat az F1-es autóval, hogy azzal ne veszélyeztesse a győzelmi esélyeit.

Amennyiben nem sikerülne célját a Mercedesszel elérnie, a Monster támogatásával elképzelhető, hogy más lehetőséget keres majd. A motoros 2014-ben Abu-Dzabiban már részt vett egy 12 órás autóversenyen egy Ferrarival, amit a Monster szponzorált. Lorenzo januártól a Philip Morris által szponzorált Ducati versenyzője lesz.

A Mercedes harmadik éve a legjobb autó a mezőnybenForrás: AFP/2016 Getty Images/Mark Thompson

A dohánygyártó egy évtizede támogatta, hogy a Ducatinál korábban szintén versenyző motoros legenda, Valentino Rossi a Ferrarihoz igazoljon az F1-be, de ez végül nem valósult meg, mert Rossi inkább motoros pályafutására koncentrált. Érdekesség, hogy Lewis Hamilton nagy tisztelője Lorenzo csapattársának, Rossinak, és többször is méltatta már a MotoGP élő legendáját.

Hamilton is érdeklődik

Az F1 történetében egyszer fordult elő, hogy egy volt motorversenyző F1-es világbajnok tudott lenni: John Surtees négy alkalommal győzött 500 köbcentiméteres motorkerékpárral, és 1964-ben az F1-ben sem talált legyőzőre.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!