Hamilton: Csodás rácáfolni a kétkedőkre

Forma-1, Lewis Hamilton, Mercedes AMG Petronas, Európa Nagydíj, Baku, iPhone, Bose fejhallgató
HAMILTON Lewis (gbr) Mercedes GP MGP W07 ambiance portrait during the 2016 Formula One World Championship, Grand Prix of Europe in Azerbaijan from June 16 to 19 in Baku - Photo Vincent Curutchet / DPPI
Vágólapra másolva!
A világbajnoki pontverseny éllovasa örül, mert nagy hátrányból is át tudta venni a vezetést, és ezzel azokra is rácáfolt, akik eddig kételkedtek benne. Ki akarja használni az idei szezont.

Nagyon fordult a világ Lewis Hamilton körül, miután a szezon elején képtelen volt nyerni, nyáron viszont már nem tudott veszteni. A háromszoros világbajnok a 2015-ös USA Nagydíjtól a 2016-os Spanyol Nagydíjjal bezárólag folyamatosan alulmaradt Nico Rosberggel szemben, azóta viszont csak Bakuban kapott ki tőle, Monacóban, Montrealban, a Red Bull Ringen, Silverstone-ban, a Hungaroringen és a Hockenheimringen is megnyerte a versenyt.

Ezzel számos kritikusát, köztük honfitársát, John Watsont is elhallgattatta, és igazolta, hogy bulizós életmódja mellett továbbra is jó teljesítményre képes. Hamilton „csodásnak” nevezte, hogy képes volt embereket jobb belátásra bírni. „Ennek örülök, mert magamat is beleértve szerintem általában könnyen beleragadunk a saját nézeteinkbe és véleményeinkbe” – mondta.

Hamilton átvette a vezetést Forrás: DPPI media/Vincent Curutchet

„Néha nem vagyunk elég nyitottak bizonyos dolgokkal kapcsolatban, és nem vagyunk hajlandók változtatni a meggyőződéseinken vagy véleményeinken. Szerintem ez most tíz évig tartott!” – viccelődött. „Azt az életet élem, amit élni akarok, és nincs olyan nap, amikor ezt bánnám.”

Hamilton kijelentette, minden napját szeretné élvezni,

mert nem tudhatja, hogy melyik lesz az utolsó. Bár korábban többször elmondta, nem érdekli, hogy mások mit gondolnak róla, most úgy vélte, sikernek könyvelheti el, ha képes megváltoztatni az emberek véleményét a teljesítménye révén. Hozzátette, az idén a szokásosnál is fontosabbnak tartja, hogy jól szerepeljen, mert

szerinte „elég jó esély van” arra, hogy a szabályváltozások megtörik a Mercedes 2014 óta tartó egyeduralmát.

„Ez még nagyobb hangsúlyt fektet arra, hogy kihasználjuk ezt a lehetőséget” – utalt az idei szezonra. „Ha ez az utolsó évünk, mindent ki akarok hozni belőle, úgyhogy nem lehet könnyelműsködni és lazulni az év végéig.”

2014 óta 50 futamból 43-at megnyertek Forrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit, usage worldwide/Hoch Zwei

A Mercedes 2012 óta minden évben nyer versenyeket, de igazán sikeresek 2014-ben, az új turbókorszak kezdetén lettek. Hamilton szerint a jövő év „érdekesnek” ígérkezik, de bízik a remek csapatában. Tart viszont az ellenfelektől, mert úgy véli,

minden azon múlik, hogy ki kezdte elsőként fejleszteni a 2017-es autót, de reméli, hogy a Mercedes esélyes marad a győzelemre.

„Az idei a 10. szezonom, még talán 6 van hátra számomra, aztán lelépek” – jelentette ki. „Ez már gyorsan elrepül majd, mert az első 10-et is így éltem meg, úgyhogy ki akarom élvezni. Még soha sem szerettem ennyire vezetni, és ez igazán fontos.”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!