Hamilton unta a sajtótájékoztatót, nyusziálarccal szórakozott

Forma-1, Lewis Hamilton, Mercedes AMG Petronas, Fernando Alonso, McLaren Honda, Japán Nagydíj
Mercedes AMG Petronas F1 Team's British driver Lewis Hamilton (L) shows his smartphone to McLaren Honda's Spanish driver Fernando Alonso (R) during a press conference at the Suzuka Circuit ahead of the Formula One Japanese Grand Prix in Suzuka on October 6, 2016. / AFP PHOTO / YUYA SHINO
Vágólapra másolva!
A világbajnoki címvédő unta magát, és a telefonjával bíbelődött. Kérdőre vonták, és a Twitteren el is árulta, hogy mi zavarta.

A versenyhétvégék állandó programja az FIA csütörtök délutáni sajtótájékoztatója, amelyre a szövetség véletlenszerűen, de általában az aktuális eseményekhez kötődve invitál hat pilótát. Ezúttal Lewis Hamilton volt az egyik vendég, aki feltűnően unta magát, és nem volt igazán kommunikatív sem, a telefonját nyomkodta.

Mint kiderült, magáról és a mögötte ülő Carlos Sainzról készített portrékra rátette a Snapchat egyik vicces, nyuszifüles filterét, és a képeket Fernando Alonsónak is megmutatta a sajtótájékoztató közben. Dan Knutson, az Auto Action és a Speedsport riportere rákérdezett, hogy min mulatnak ilyen jól.

Hamilton és Alonso jól szórakozott a vicces képeken Forrás: AFP/Yuya Shino

„Hogy? Ja, nem, csak… Ez elég vicces, lőttem néhány képet magunkról. Mókás, ennyi az egész. Figyelj, haver, elég régen járunk már ide, és minden alkalommal ugyanolyan az egész, próbáltam egy kicsit feldobni” – felelte Hamilton.

Hamilton később készített egy fotót a Snapchatre Bradley Lordról, a Mercedes-csapat kommunikációs igazgatójáról is, és azt írta hozzá: „Lehet ez az interjú még unalmasabb? Azon gondolkodom, hogy lesz-e időm kiugrani hétfőn a B&Q-ba. Kell egy új kanapé.”

Lewis Hamilton on Snapchat during the Press Conference

A világbajnoki címvédő több brit újságírót is kiakasztott, a Sun tudósítója, Ben Hunt azt mondta, egyetért azzal, hogy unalmas a sajtótájékoztató, de szerinte „védhetetlen” Hamilton viselkedése. A Times-nak dolgozó Kevin Eason a Twitteren úgy vélekedett, hogy

A Mercedes versenyzője később a Twitteren magyarázkodott, azt írta, hogy ma „egyáltalán nem tiszteletlen akartam lenni, csak hülyéskedtem. Néhányan túl komolyan veszik magukat. Jól éreztem magam, ez volt a napom fénypontja!” – majd folytatta:

A sajtótájékoztató eredeti funkciója, hogy az írott sajtó képviselőinek is legyen lehetőségük kérdezni, amit a tévéstábok a paddockban elkülönített részen tehetnek meg.

A sztorit Carlos Sainz koronázta meg, aki a Twitteren azzal a kommentárral osztotta meg Hamilton képeit, hogy "hé Lewis, nem bántásból mondom, de anyu szerint kettőnk közül én vagyok a cukibb" a nyusziálarcban.

Ricciardo is beszólt, Verstappen nem hagyta magát

A Malajziai Nagydíjat megnyerő Daniel Ricciardo is elemében volt csütörtökön, ő az alábbi fotóhoz azt a vicces megjegyzést fűzte, hogy "meleg fogadtatásban részesültem Max és az osztálytársai részéről", de a 19 esztendős pilóta válaszára sem kellett sokat várni: "A tanárnéni azt kérte, hogy mutassuk meg, ki is Daniel a csapatban."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!