Vágólapra másolva!
A Magyar Nagydíj után is hazánkban marad a Forma-1 mezőnye. A pálya létezése óta először rendeznek csoportos tesztet a Hungaroringen a szezon közben.

Megállapodtak a csapatok az idei tesztelés feltételeiről. A szezon kezdete előtt az eddigi tervekkel összhangban kétszer négy napig próbálgathatják az autókat az istállók Barcelonában, a versenyek szüneteiben további két tesztet rendeznek, a szezonzáró után pedig még egyet. Számunkra a legfontosabb hír, hogy Silverstone helyett az idén a Hungaroringen is tesztel a mezőny 2 napig.

Az idei F1-es Magyar Nagydíjat 2017. július 30-án, vasárnap rendezik, a csapatok viszont itt maradnak, és a hétfői szünnap után augusztus 1-én és 2-án folytatják a munkát, mielőtt elmennek a kötelező nyári szünetre. A változás a Német Nagydíj törlése után vált lehetségessé, így a mezőny várhatóan az angliainál kedvezőbb időjárási körülmények között dolgozhat.

A Magyar Nagydíj után is népes marad a Hungaroring Forrás: Farkas Péter - Origo

Az Origo GPhírek kérdésére a Hungaroring szóvivője megerősítette, hogy az F1-es mezőny itt marad a Magyar Nagydíj után, és

a teszt a versenyre váltott jeggyel, vagy külön napijeggyel látogatható lesz.

Ez azért érdekes, mert az autók ilyenkor sokkal több időt töltenek a pályán, mint a futamhétvége idején.

„Hatalmas elismerés a pályánknak, hogy a csapatvezetők és a nemzetközi szövetség illetékesei is egyetértettek abban: a mi pályánk és az általunk nyújtott sportszakmai háttér a legmegfelelőbb egy év közbeni kollektív teszthez" – mondta Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója.

"Ez nem csupán azért büszkeség, mert még nem volt rá példa a Hungaroring történetében, hanem azért is, mert az idén nem csupán az F1-es, hanem az F3-as mezőny is a mi pályánkat választotta, ami igazi kuriózum."

A csapatok azzal foglalkoznak majd, amit jónak látnak, de az eddigiekhez hasonlóan a szezon alatt rendelkezésre álló négy tesztnapból két napig olyan pilótákat kell az autókba ültetniük, akik eddig kevesebb, mint három nagydíjon vettek részt, így elképzelhető, hogy a sztárok a Magyar Nagydíj után rögtön nyaralni mennek majd.

A Hungaroring előtt a szezon elején, Bahreinben töltenek két extra napot a csapatok,

és a másik közel-keleti helyszínen, Abu-Dzabiban is túlórázni fognak a szezon végén, ekkor elsősorban a 2018-ra szánt abroncsok kipróbálásával foglalkoznak majd. A hétfőn kiadott szabályzat szerint a Pirelli 2017. szeptember 1-ig elkészíti a jövő évi gumik konstrukcióját, de

a végleges specifikációt csak december 1-ig kell meghatározniuk.

A gumigyártó folytatja a tavaly megkezdett önálló tesztprogramját is, azonban az idén már nem csupán a Ferrari, a Mercedes és a Red Bull, hanem összesen 8 csapat részt vesz a munkában.

A 2017-es tesztnaptár

2017. február 27. – 2017. március 2.: Barcelona
2017. március 7-10.: Barcelona
2017. április 18-19: Bahrein
2017. augusztus 1-2.: Budapest, Hungaroring
2017. november 28-29.: Abu-Dzabi

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!