Kit érdekel, hogy Button beugrik Alonso helyére? Még őt sem

Forma-1, Jenson Button, Fernando Alonso
(FILES) This file photo taken on October 7, 2016 shows McLaren Honda's British driver Jenson Button (L) joking with his teammate Fernando Alonso of Spain (R) during the team's photo session at the Formula One Japanese Grand Prix in Suzuka. Britain's Jenson Button will come out of retirement for "one race only" to replace Fernando Alonso in a McLaren at next month's Monaco Grand Prix, the British-based Formula One team announced Friday, April 14. / AFP PHOTO / TOSHIFUMI KITAMURA
Vágólapra másolva!
Ez Mark Webber véleménye, aki úgy véli, nem korábbi versenyzőtársa jelentkezett először, amikor a McLaren pilótát keresett Alonso helyére a Monacói Nagydíjra.

A Forma-1-től visszavonult autóversenyzők klubjának Jenson Button az egyik új tagja az idei évtől, aki egy vendégszereplés erejéig vissza fog térni a világbajnoki sorozatba, mivel a McLaren vele helyettesíti az Indy 500-on induló Fernando Alonsót.

Az F1-től 2013-ban búcsúzó Mark Webber úgy véli, egykori kollégáját "nem nagyon érdekli" a visszatérés.

"Jenson nem tesztelt Bahreinben, szóval nem is veszi komolyan a beugrást. Úgy volt vele, hogy Amerikában akar maradni triatlonozni, nem érdekli a bahreini teszt. Nekem ez meglepő volt - jelentette ki Webber a Crash.net-nek. - Nem hiszem, hogy ő lépett volna először."

"Ami biztos, hogy Fernandót mindez nem izgatta. Ő úgy volt vele, hogy oldjátok meg nélkülem, én kiugrom az Indy 500-ra!"

Button Monacóban visszatér, de ez Webber szerint nem nagy szám Forrás: AFP/Toshifumi Kitamura

Button egyszeri F1-es vendégszereplését sem tekinti nagy durranásnak. "Nem érdekes, hogy Jenson visszatér Monacóban.

Vagy valami hasonló. Ez senkit sem érdekel - mondta Webber.

„Jenson egy világbajnok, már nyert Monacóban, de az egész csak akkor lenne érdekes történet, ha győzne... Viszont már akkor is szerencséje lesz, ha pontot szerez."

Button a szimulátorban készül a monacói hétvégére, és elmondása szerint hamar újra felvette a fonalat a volán mögött.

A kilencszeres nagydíjgyőztes Webbernek jó a véleménye a McLaren újoncáról, Stoffel Vandoorne-ról, szerinte szép karrier vár rá. Úgy gondolja, bizonyos szempontból jót tesznek neki a most föléje tornyosuló problémák, és az, hogy Alonso a csapattársa.

"Még nem érzi, de nagyon hasznos leckéket kap a nehézségek közepette - magyarázta. - Jelenleg Fernando irányítja a McLarent. Fölé hatalmasodik, rátelepszik. Stoffelnek mindez értékes tanulság."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!