Vágólapra másolva!
Rajtavesztett a korai kerékcserén, így Ricciardo megelőzte. A Red Bull szerint lecsillapodott, miután elmagyarázták, mi történt, de ő nem tért egészen napirendre a történtek fölött.

Max Verstappent még a kanadai verseny előestéjén, két héttel a történtek után is bosszantja, hogy Monacóban a csapattársa mögé került a stratégia miatt. Pletykák szerint a Red Bull kárpótolni akarta Daniel Ricciardót a tavaly elvesztett győzelemért, ezért szándékosan biztosított neki lehetőséget az utóvágásra, amellyel sikerült megszereznie a 3. helyet. A csapat cáfolta ezt, és a Valtteri Bottas elleni, balul elsült elé vágási kísérlettel indokolta Verstappen korábbi kerékcseréjét, őt azonban nem elégítette ki teljesen a magyarázat.

– mondta Montrealban. – Monaco után nem sokat agyaltam ezen. Csináltam, amit szoktam, élveztem a barátaimmal és a családommal töltött időt, és most újra itt vagyunk. Igyekeznünk kell jobb munkát végezni."

Verstappen Monacóban nem volt kibékülve a stratégiával Forrás: AFP/Pascal Guyot

A monacói eredmény révén Ricciardo már kétszer állt a dobogón az idén, míg Verstappen, aki 7 ponttal le van maradva tőle a világbajnoki tabellán, csak egyszer. Azt mondta, a pilótafülkében ülve nem tudta felmérni, hogy jó stratégiát adnak-e neki.

„Én ezt nehezen tudom kibogozni, hiszen fogalmam sincs, mi történik mögöttem, ki áll be a bokszba – mutatott rá. – Csak követem az utasításokat, de őszintén szólva nem pörgök ezen tovább, lezártam az ügyet."

Javult a Red Bull

A Red Bull idei autója annak ellenére csalódást keltett, hogy sokan arra számítottak, az új szabályok kifejezetten nekik kedveznek majd.

Az utóbbi két időmérőn azonban már néhány tizedre közelítették meg az éllovasokat, és Ricciardo úgy véli, a csapat kezd rátalálni a helyes útra.

„Barcelonában, ahol a nagy fejlesztési csomagunk bemutatkozott, egyes újítások működtek, mások nem, de onnantól kezdve tisztábban látszott, hogy mi az, ami bevált – magyarázta. – Szerintem most már tudjuk, merre kell haladnunk, nem csak annyi a célunk, hogy elöl és hátul is növeljük kicsit a tapadást."

Verstappen reméli, hogy a legutóbbi frissítések segítettek megoldani a korrelációs problémákat, amelyek hátráltatták a Red Bull fejlesztéseit. Ricciardo szerint ennek köszönhetően nem fognak túlságosan hátraesni a következő, nagy motorerőt igénylő pályákon sem.

„Szerintem a fejlesztéseink passzolni fognak a pályákhoz, ezért nem hiszem, hogy túlságosan vissza fogunk esni. Ott maradunk, ahol voltunk – mondta. – Bakuval kapcsolatban még sok az ismeretlen, de itt mi lehetünk a harmadik legjobb csapat. Nem hiszem, hogy egy másodperccel le leszünk maradva. Meglátjuk."

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!