Vágólapra másolva!
Az idei F1-es szezon egyik, ha nem a legszebb pillanata volt, amikor Kimi Räikkönen találkozott a kiesése miatt elkeseredő francia kisfiúval. Az esemény rangos díjat is nyerhet.

Zokogásban tört ki Thomas, egy francia kisfiú, aki szüleivel kilátogatott az idei F1-es Spanyol Nagydíjra, hogy szurkolhasson kedvencének, Kimi Räikkönennek. A Ferrari pilótája azonban önhibáján kívül már az első kanyarban kiesett, mert Valtteri Bottas nekiment, Thomasnál pedig eltört a mécses, és ezt a tévés közvetítés rendezője is észrevette.

Nem sok kellett a Ferrari munkatársainak, gyorsan egyeztettek a Liberty Mediával, és megkeresték a kisfiút, akit a paddockba invitáltak, ahol találkozhatott Kimi Räikkönennel, és testközelből nézhette végig a díjátadást is. Räikkönen a Magyar Nagydíjon elmondta, még mindig szívesen emlékszik vissza a találkozásra, és örül, hogy Thomas végül boldogan térhetett haza a versenyről.

A post shared by FORMULA 1® (@f1) on

Az emlékezetes pillanatok felkeltették a sajtó érdeklődését is, és a sport új tulajdonosa, a Liberty Media is jó pontokat szerzett, mert Bernie Ecclestone regnálása alatt ilyen gesztust aligha lehetett volna még a verseny alatt összehozni, de Thomas története jelezte, hogy új szelek fújnak a Forma-1-ben, amire később a Mercedes is megpróbált rájátszani.

Räikkönen és a Ferrari akcióját hamarosan a közönség is elismerheti, hiszen az esemény bekerült a rangos Laureus-díjra jelölt alkalmak közé, és a „Legszebb sportpillanat” kategóriáját nyerheti meg a közönség szavazatai segítségével. A jelöltek között szerepel

  • az FC Barcelona emlékezetes fordítása a BL előző elődöntőjében a PSG ellen,
  • Alishah Farhang és Sajjad Hussaini, az első afgán páros indulása St. Moritz-ban a sí világbajnokságon,
  • a 70 esztendős Kathrine Switzer indulása a Boston maratonon, 50 évvel azután, hogy első nőként részt vett a versenyen,
  • a 13 esztendős Jamarion Styles beállása egy kosárlabda mérkőzésre, miután kisgyermekként egy bakteriális fertőzés miatt elvesztette a karjait,
  • Francesco Totti visszavonulása az AS Romától, 28 év után, valamint
  • Thomas és Räikkönen találkozása, ami a cikk írásakor a szavazatok 58%-át kapta meg.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!