Társoldalunk:

Mercedes: Hamilton a legjobb, de Bottas állja a sarat

2017.08.21. 10:27

A Mercedes csapatfőnöke szerint Lewis Hamilton sokkal jobban dolgozik Valtteri Bottasszal, mint korábban Nico Rosberggel. A technikai igazgató lecserélése sem vetette vissza az istállót.

Mérséklődött a Mercedes fölénye a 2017-es szezon első felében, miután 2014 óta szinte legyőzhetetlennek bizonyultak. Az előző idény végén azonban a világbajnok Nico Rosberg, és a technikai igazgató, Paddy Lowe is távozott az istállótól, ráadásul a Ferrari is váratlanul jó autóval rukkolt elő.

Toto Wolff, a Mercedes-Benz Motorsport igazgatója azonban úgy véli, Rosberg utódja, Valtteri Bottas „egész jó eredményeket ér el a mezőny leggyorsabb tagja ellen”, és a Motorsport.com-nak kijelentette, hogy „számomra Valtteri az elvárásainknak megfelelően szerepel.” Hozzátette, hogy tisztában voltak Bottas képességeivel, sőt Hamiltonnal közösen túl is szárnyalják a várakozásokat.

Egyelőre teljes az összhang a MercedesnélForrás: AFP/2017 Getty Images/Clive Mason

„Valtteri és Lewis között teljesen más a személyes kapcsolat, mint Nico és Lewis között volt – mondta. – A munkakapcsolat is teljesen más szintű, és ez az egész csapat lendületét is befolyásolja, mert ez mindenkit érint pozitív vagy negatív formában” – foglalta össze Wolff. – Az együttműködésük felülmúlja a várakozásainkat.”

Jól kijönnek egymással, tisztelik a másikat a pályán, és azon kívül még jobban. Minden nagyon simán megy.”

Rosberg távozása és Bottas érkezése mellett meghatározó pillanat volt a Mercedesnél az is, hogy Paddy Lowe átigazolt a Williamshez, és a helyét a kényszerszabadság után James Allison vette át. Az Ezüstnyilak az idén nem nyújtanak annyira lehengerlő teljesítményt, mint a korábbi évek során, de Wolff ezt nem a menedzsment változásának számlájára írja.

Előfordul, hogy Bottas gyorsabb HamiltonnálForrás: AFP/Peter Kohalmi

„Bizonyos fokú zavarkeltés nem negatív – vélte. – Elégedett vagyok a szereplésünkkel, mert ha a télen azt mondták volna, hogy hat versenyt megnyerünk és nyolc pole pozíciót szerzünk, elégedett lettem volna – utalt az első félidőre. – A dolgunk viszont nehezebb annál, amit az eredmények sugallnak, hiszen igen szoros versenyt vívunk a Ferrarival.”

Barcelonában Sebastian (Vettel) nagyon közel volt Lewishoz, majd Szocsiban és Spielbergben Valtterihez.”

„Mindent összevetve jól dolgoztunk, figyelembe véve a sok változást. Tudtuk, hogy nehéz feladat vár ránk, hiszen korábban még senki sem tudott versenyképes maradni ilyen nagy szabályváltozások után” – magyarázta Wolff. A Mercedes egyelőre a gyors pályákon tudott fölénybe kerülni, vezetik a konstruktőri pontversenyt, és Hamilton hátránya is csak 14 pont Vettel mögött.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!