Kiborult a Ferrari-elnök, azonnali fejlesztést követel

Forma-1, Sergio Marchionne
Ferrari Chairman and CEO Sergio Marchionne is pictured in the pits during the qualifying session at the Autodromo Nazionale circuit in Monza on September 2, 2017 ahead of the Italian Formula One Grand Prix. / AFP PHOTO / POOL / Luca Bruno
Vágólapra másolva!
Sergio Marchionnét dühíti, hogy a Mercedes ennyivel jobb volt csapatánál a Ferrari hazai pályáján. Szerinte valamit elrontottak a héten.

A Ferrari elnöke, Sergio Marchionne az Olasz Nagydíj előtt elismerően nyilatkozott csapata idei teljesítményéről, mert úgy érezte, felveszik a versenyt legfőbb vetélytársukkal, az előző három világbajnokság győztesével "Kiváló munkával fejlesztettük az autót, és meggyőződésem, hogy az teljesen egy szinten van a Mercedesével" - mondta a futam előtt.

Az viszont keserű pirulát jelentett a Ferrarinak: Sebastian Vettel a 6. rajthelyről ugyan előrelépett a 3.-ra, de Lewis Hamilton és Valtteri Bottast tempóját képtelen volt megközelíteni, így elvesztette az éllovas pozíciót a tabellán, Kimi Räikkönen pedig csak 5. lett, még a mezőny hátsó fertályából startoló Daniel Ricciardo is megelőzte.

Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez! Forrás: AFP/Luca Bruno

Vettel körönként fél másodpercesre saccolta a lemaradását, ugyanakkor megemlítette, hogy valami eltörhetett az autójában az egyik kicsúszásánál, mert félreállt a kormánya. A vállalat elnökét ez nem hatja meg, kiakadt a végeredmény láttán.

- jelentette ki Marchionne a La Gazzetta dello Sportnak. - Ez nem az igazi Ferrari. Meg kell kétszereznünk az erőfeszítéseinket. Le kell törölnünk a vigyort a (mercedesesek) arcáról."

"Nyilvánvalóan szenvedtünk - ismerte el. - Az előző hétvége más volt, azóta minden a feje tetejére állt. Valamit nyilván elrontottunk az elmúlt hét napban."

A múlt hétvégi Belga Nagydíjon ugyanis Vettel végig Hamilton sarkában loholt, és néhány különbségtől eltekintve Monza nem sokban különbözik Spától.

Vettel és Räikkönen a pénteki edzések után jelezte, hogy elégedetlen az autóval, és

Marchionne szerint a Ferrari gyenge teljesítményében közrejátszott, hogy az esős szombati napon nem tudtak gyakorolni száraz pályán.

Azt viszont nem tartja elfogadható magyarázatnak a vasárnapi formájukra, hogy a pilóták hátrébbról, az 5-6. helyről rajtoltak.

"Ez nem számít, mert a rajt után mindenki szabadon versenyezhet, és láthattuk, hogy az autó nem volt elég erős. Majdnem egy másodperccel gyorsabb volt a Mercedes körönként - mondta. - Uralták a versenyt, semmit sem tudtunk tenni ellene."

Vettel 36 másodperccel ért célba a győztes Hamilton mögött.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!