Magnussent nem hatja meg, hogy közellenség lett

Forma-1, Olasz Nagydíj, Kevin Magnussen
Haas F1's Danish driver Kevin Magnussen is pictured in the pits during the qualifying session at the Autodromo Nazionale circuit in Monza on September 2, 2017 ahead of the Italian Formula One Grand Prix. / AFP PHOTO / POOL / Luca Bruno
Vágólapra másolva!
Legutóbb Fernando Alonsótól kapta meg a magáét, de ő azt állítja, nem sportszerűtlenül, csak keményen harcol, és nem is fog változtatni a mentalitásán.

Kevin Magnussen az idén számtalanszor magára haragította versenyzőtársait túl keménynek tartott manővereivel. A legemlékezetesebb jelenet a Magyar Nagydíj után játszódott le, amikor Nico Hülkenberg élő adásban megjegyzést tett rá, erre a Haas dán pilótája azzal vágott vissza neki, hogy „nyald meg a golyóimat, édes!"'

Magnussen a múlt hétvégi Malajziai Nagydíjon is kivívta egy ellenfele haragját, mégpedig Fernando Alomsóét, aki úgy érezte, védekezés közben leszorította őt a pályáról, ezért már a rádióban beszólt neki.

Ő azonban azt mondja, amíg nem kap büntetést a sportfelügyelőktől, nem érzi szükségét, hogy változtasson a stílusán.

„Szerintem mindenki igyekszik minél jobban megnehezíteni a többiek dolgát. Az én szememben az számít, amit a sportfelügyelők gondolnak – jelentette ki. – Tudom magamról, hogy keményen nyomom, ez is a szándékom. Ha a felügyelők szerint ezzel nincs gond, akkor részemről sincs."

Magnussent nem hatja meg, hogy közellenség lett Forrás: AFP/Luca Bruno

Magnussen hozzátette, hogy a csapata is támogatja a rámenősségét, így még könnyebb kitartania vitatott stílusa mellett a kritikák közepette is.

„Azt gondolom, a képlet egyszerű: mi nem vagyunk abban a helyzetben, hogy simán zsebre vágjunk pontokat. Meg kell küzdenünk értük, és ha valahogy bejutunk a pontszerzők közé, akkor ott is kell maradnunk – mondta a dán, aki legutóbb nyolc futammal ezelőtt, Bakuban végzett a legjobb tíz között.

Úgy véli, gyakran azért keveredik vitatott helyzetbe, mert jól rajtol, ezért gyorsabb autók között találja magát. „A versenyek elején sokszor vagyok feljebb a rangsorban, hiszen amíg a mezőny együtt van, könnyebb pozíciókat javítani – mutatott rá. – Miután mindenki belerázódott a ritmusba, a versenytempó válik meghatározóvá.

Magnussen egyébként 15. az összetettben, de a csapattársához, Romain Grosjeanhoz képest kevesebb, mint fele annyi pontot gyűjtött. Éppen Alonsót előzi meg a tabellán.

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!