Vágólapra másolva!
A Ferrari versenyzője kétszer is szóba hozta a bakui ütközetüket. Jó hangulatban osztották egymást Hamiltonnal.

Már korábban eldőlt az egyéni és a konstruktőri világbajnoki címek sorsa is az F1-ben, ezért a szezonzárón már csak a büszkeség a tét a végső győztes, Lewis Hamilton és ellenfele, Sebastian Vettel között. Az Olasz Nagydíjig nagyon szoros csatát vívtak, sokáig Vettel vezette a pontversenyt, később viszont Hamilton és a Mercedes kerekedett felül.

„Lewis talán kevesebb hibát vétett, és végül is a legjobb győzött – ismerte el Vettel. – A szezon nagy része során fej-fej mellett haladtunk, de nem akkor, amikor a legfontosabb lett volna” – foglalta össze, majd hozzátette, 2018-ban is „iszonyú nehéz” lesz legyőzni a Mercedest, mert „mindig az utolsó lépést a legnehezebb megtenni.”

Vettel próbálta feldobni a hangulatot Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Vettel lenyűgözőnek nevezte a Ferrari fejlődését, és azt mondta, „jó projektek” zajlanak a Ferrarinál, ezek egy részéhez időre van szükségük, de van, ami már hamarosan beérik. „A tél mindenkinek lehetőséget ad majd, hogy mindent jobban csináljunk, mindenki erre törekszik, majd meglátjuk, kinek sikerül. Meggyőződésem, hogy mi a megfelelő emberekkel dolgozunk” – idézte a Sky Sports.

A Vettel mellett helyet foglaló Hamilton is figyeli a Ferrarit.

„Mi nagyon kiegyensúlyozottak voltunk, de a Ferrari is igen-igen jó szezont teljesített. Szenzációs autójuk van, de a nyomás fokozódásával megtörtek” – foglalta össze Hamilton, aki ezúttal sem felejtette el kiemelni, hogy milyen nagyszerű munkát végeztek a Mercedes F1-es gyáraiban dolgozó munkatársai.

Hamilton az idei világbajnok Forrás: AFP/Andrej Isakovic

A két rivális többször is barátságosan élcelődve odaszólt a másiknak. Amikor az sajtótájékoztató vezetője azt kérdezte Hamiltontól, hogy mi volt számára a bajnokság fénypontja, Vettel felhozta Bakut, majd nevetve azt mondta, az ott történteket inkább nem kellene újra szóba hozni. Később a legszebb előzésükről is kérdezték őket.

„Neked nem volt olyan sok” – mondta Vettel, de Hamilton válaszára sem kellett sokat várni: „Téged azért megelőztelek párszor!”

A legnagyobb derültséget azonban a sajtótájékoztató legvége hozta, ekkor felmerült, hogy a sportban lehetne különdíjakat is osztani a versenyzőknek, a szerelőknek járó elismeréshez hasonlóan. Vettel ekkor ismét sziporkázni kezdett. „Az év személyisége, az év embere, ezek nekem valók” – viccelődött. – „Az év fair play díja, az talán nem!”

Ha még gyorsabban szeretne értesülni a Forma-1 legfrissebb fejleményeiről, vagy kíváncsi a kulisszák mögötti érdekességekre, kövessen minket a Twitteren, és figyelje az egész nap rendszeresen frissülő szürke dobozt a jobb oldali hasábban!