Vágólapra másolva!
Olasz lapértesülés szerint a Fiat-Chrysler konszern újabb prémiummárkája, a Maserati követheti a nemrég beszállt Alfa Romeót az F1-be. A háromágú villás márka az amerikai Haas F1 Team motor- és technológiai pertnere lehet.

Nem repestek az örömtől a Haas F1 Teamnél november végén, amikor a Ferrari bejelentette, hogy a Sauberral együttműködve hozza vissza az Alfa Romeót a Formula-1-be. Günther Steiner, az amerikai istálló csapatfőnöke méltatlannak találta, hogy Maranello a svájciakkal kötött támogatói megállapodást, amely mindössze öt pontot gyűjtött a konstruktőr-vébén, miközben a Haas F1 47 ponttal megverte a McLarent és megszorongatta a Toro Rossót.

Juan-Manuel Fangio ezzel a Maserati 250F-fel szerezte utolsó győzelmét a Nürburgringen (a képen), és nyerte utolsó világbajnoki címét 1957-ben Forrás: AFP/DPA

A Corriere della Sera értesülései szerint Sergio Marchionne, a Fiat–Chrysler konszern vezérigazgatója a cégcsoport harmadik prémiummárkáját, a Maseratit is visszahozná a száguldó cirkuszba.

– kommentálta a hírt Marchionne, aki egyben a Ferrari elnöke is.

Ha a Ferrari komolyan gondolja a visszatérést, amerikai motorpartnerük, a Haas F1 lehetne a háromágú villás márka új otthona. A csapat a Alfa Romeo-Sauber mintájára hivatalosan Maserati-Haas F1 Team néven indulhatna, akár már 2018-ban.

Sergio Marchionne, a Ferrari elnöke az Alfa Romeo Sauber csapat bemutatóján. A Maserati márka révén hasonló együttműködésre léphetnek a Haas F1 Teammel is Forrás: AFP/Marco Bertorello

A Maserati egyébként már indított gyári csapatot a Formula–1-ben: az 1950-es években 68 nagydíjon álltak rajthoz a modenai versenygépek, melyből kilencet megnyertek és 15-ször rajtoltak a pole pozícióból. Juan-Manuel Fangio a legendás Maserati 250F modellel szerezte utolsó világbajnoki címét 1957-ben.