Vágólapra másolva!
A kétszeres F1-es világbajnok nem tud elszakadni a versenyzéstől, ezúttal egy 24 órás gokartversenyen vett részt, többek között Pedro de la Rosával. Csapata lemaradt a dobogóról, de legalább jól szórakoztak Dubajban.

Fernando Alonso 2017-ben többször is bizonyította a sokoldalúságát. Amellett, hogy a McLaren-Honda színeiben a 16. szezonját teljesítette a Formula–1-ben, májusban részt vett az Indianapolisi 500-as oválversenyen, novemberben a Toyota LMP1-es prototípusát vezette, majd kipróbált egy LMP2-es Ligier-t is, amellyel januárban a Daytonai 24 órás versenyen áll rajthoz. Nem titok, hogy utóbbival Alonso egy jövőbeni Le Mans-i megmérettetésre szeretne felkészülni, a héten azonban egy másik versenyre ugrott be:

a dubaji hosszú távú gokartbajnokság utolsó fordulójában tette próbára a tudását.

Alonso gokartozással kapcsolódott ki az újabb nehéz szezon után Forrás: DPPI/Florent Gooden

A kétszeres világbajnok három honfitársával alkotott egy csapatot: a korábbi F1-es pilótával, Pedro de la Rosával, a gokartversenyző David Vidalesszel és régi barátjával, Ángel Burgueñóval vett részt az eseményen. Az alakulat az F1-es bajnok monogramjára utaló FA Racing néven indult. A Dubajban saját apartmannal rendelkező Alonso egyébként nem először vett részt a 24 órás gokartversenyen: két évvel ezelőtt akkori versenymérnöke, Andrea Stella és Stoffel Vandoorne társaságában nevezett.

Míg Alonso csapata 2015-ben az összesített 11. helyen végzett a versenyen, ezúttal egy fokkal eredményesebb volt:

összetettben a 10. helyet szerezték meg, a kategóriájukban pedig negyedikek lettek.

Alonso alapesetben elégedetlen lett volna egy hasonló eredménnyel, de a dubaji viadalt ő sem vette túl komolyan.

– nyilatkozta, és ezt a célt a közösségi oldalakra feltöltött fotók alapján sikerült is elérniük.

Calentando motores. #vacaciones @_angelburgueno_ #pedrin #galle @vidalesracing

Fernando Alonso (@fernandoalo_oficial) által megosztott bejegyzés,

Alonso egyébként több szállal is kötődik a gokartsporthoz: a szülővárosában, Oviedóban található Fernando Alonso Múzeumban saját gokartpályája is van, ahol elsősorban gyerekeknek biztosít lehetőséget a versenyzésre, de ő maga is rendszeresen teszteli a pályát és a "száguldó sámlikat".