Vágólapra másolva!
Sergio Marchionne hadüzenetet küldött, amikor az F1-ből való kilépéssel fenyegetett a Ferrari évzáró vacsoráján. Az olasz istálló elnöke Ross Brawnt, a Liberty egyik igazgatóját pécézte ki magának, aki szerinte úgy dirigál, mintha a Tízparancsolatot hirdetné.

Újabb részletek szivárogtak ki a Ferrari múlt vasárnapi, évzáró vacsorájáról, ahol Sergio Marchionne, a Fiat-Chrysler konszern vezérigazgatója, a Ferrari elnöke éles szavakkal kritizálta a Liberty Mediát és a Formula–1-ből való kilépéssel fenyegetett.

Marchionne azt mondta, jó a viszonya a Liberty Media vezérével, Chase Carey-vel, az amerikai üzletember jóváhagyásával F1-es igazgatónak megtett

Ross Brawn viszont „mindent elkövet, hogy megváltoztassa a sportág DNS-ét."

Sergio Marchionne keményen beleállt a Liberty Mediával az F1 jövőjéről kialakult vitába. Ross Brawn viselkedését különösen pellengérre állította Forrás: AFP/Luca Bruno

Ez különösen annak fényében érdekes, hogy 1997 és 2006 között Brawn technikai igazgatóként, illetve vezető stratégaként 11 világbajnoki címhez segítette a Ferrarit.

„Jó viszonyban vagyunk Chase Carey-vel, tíz napja találkoztunk és egy nagyon nyitott párbeszédet folytattunk. Az viszont bosszant, amikor Ross Brawn olyan sületlenségekkel áll elő, mint hogy a gridgörlöknek el kell tűnniük, vagy, hogy milyennek kell lenniük az autóknak, a motoroknak" – jelentette ki Marchionne.

A Ferrari elnöke még tovább ment: bibliai hasonlattal illette a Liberty F1-es főnökét.

A Ferrari csapatfőnöke, Arrivabene hallgat Ross Brawn javaslataira, Marchionne elnök viszont a Tízparancsolatot hirdető Mózeshez hasonlítja a korábbi sikergyárost Forrás: Picture-Alliance/AFP/Hoch Zwei

Amikor meg arról beszél, hogy a jelenlegi erőforrások túl bonyolultak, visszakérdeznék: mégis, mit akar 15 millió euróért?"

Marchionne elismeri, a Libertynek igaza van abban, hogy még látványosabbá kell tenni az F1-et. „Én sem voltam elájulva attól, amit az idei utolsó versenyen [Abu-Dzabiban] láttam, ahol

– szögezte le a Ferrari elnöke.

"Ha megtehetném, az összes szabályt kidobnám a kukába. Ehelyett olyan tervekről hallani, amelyek oda vezetnek, hogy a versenyautók csak a színükben különböznének."

A Ferrari elnöke ugyanakkor előrebocsátotta: nem kíván nyílt szócsatákba belemenni. „Inkább le akarok ülni és tárgyalni az érintettekkel. Ebben a helyzetben nem segít, ha bevonjuk a sajtót" – jelentette ki.