Folytatódik Hamilton visszavonulása a közösségi médiából

Forma-1, Lewis Hamilton, iPhone, John Galliano divatbemutató
British driver Lewis Hamilton uses his mobile phone as he attends the John Galliano during the 2016-2017 fall/winter ready-to-wear collection on March 6, 2016 in Paris. AFP PHOTO / MARTIN BUREAU / AFP / Martin BUREAU
Vágólapra másolva!
Az Instagramon tárolt képei után a Twitter-bejegyzéseit is törölni kezdte, de továbbra sem nyilatkozott, hogy mi az oka a döntésének, és mi a célja ezzel.

Botrányba keveredett Lewis Hamilton karácsonykor azzal, hogy feltöltött egy videót az Instagramra, amiért később nekiestek az internetezők és a brit pilóta végül a Twitteren bocsánatot is kért az általa elmondottak miatt. Bár sokak szerint csak felfújták az ügyet, lehetséges, hogy Hamilton a szívére vette a kritikákat.

Pénteken váratlanul elkezdte törölni (vagy töröltetni) a képeit az 5,7 milliós követőbázissal rendelkező Instagram-profiljáról, és a több órán keresztül tartó folyamat végén már egyetlen nyilvános fotó sem maradt a közösségi oldalán. Egyesek hekkelésre gyanakodtak, de illetéktelen behatolás esetén Hamiltonnak lett volna ideje visszanyerni az uralmát a profil fölött.

Gyakran lehet a telefonjával látni Forrás: AFP/Martin Bureau

Tudatos elhatározásra utal az is, hogy szombaton megkezdődött Hamilton Twitter-oldalának legyalulása is. Cikkünk írásakor a legfrissebb bejegyzés 2017. június 24-ei, de a folyamat várhatóan folytatódik majd, mert első körben csak az idei világbajnokság megnyerése óta íródott bejegyzései tűntek el a Twitterről.

Hamilton nem válogatott, személyes tartalmakat és szponzorált anyagokat egyaránt törölt,

ami esetében azért kifejezetten furcsa, mert a brit pilóta eddig rendszeresen hangoztatta, hogy milyen fontos számára a közönség támogatása, és mennyire élvezi, hogy a közösségi médián keresztül kapcsolatban lehet az iránta érdeklődőkkel. Korábban még azt is felvállalta, hogy a rajongókat előnyben részesítve összevesszen az újságírókkal a közösségi média használata miatt.

Általában élvezi a közönség szeretetét Forrás: AFP/Oli Scarff

A brit pilóta az idén az Instagramon hirdetett pályázatot a sisakja megfestésére, egy brazil tervező alkotása győzött, azonban kínos ügybe is keveredett a fotómegosztó szolgáltatáson, amikor újnak hitt egy régi balesetet a Formula E-ben, és eltiltást követelt. Még 2012-ben, a McLarennél is botrányt okozott, amikor bizalmas adatokat tweetelt ki a Belga Nagydíj során.

Hamiltont a briteknél hagyományos újévi kitüntetések listáján is mellőzték,

pedig már hónapok óta szóbeszéd volt, hogy hazájában akár lovaggá is üthetik, mert az idén ő lett minden idők legsikeresebb brit autóversenyzője. Hamilton közéleti megítélését viszont gyaníthatóan nem segítik a sportsikerei mellett a kisebb-nagyobb kihágásai, például az, hogy a mezőnyből egyedüliként nem ment el a Brit Nagydíj előtti parádéra, és adóbotrányba is keveredett.