Vágólapra másolva!
Lynda Britten az Ausztrál Nagydíj mosolygós arca, a közönség és a mezőny is odavan érte. A Liberty Media versenytaxizásra hívta, Nico Rosberg üdvözölte, Sebastian Vettel megajándékozta.

A Liberty Media hatalomátvétele óta egyre több a kedves gesztus a jogtulajdonos részéről a közönség vagy az F1 működését segítők irányába. Szombaton értékes paddock belépőkkel lepték meg az esőben autogramra váró szurkolókat és életre szóló élményt adtak az Ausztrál Nagydíj egyik rutinos munkatársának, a 23 éve forgalomirányítóként dolgozó Lynda Brittennek.

Britten közkedvelt a szurkolók és a mezőny körében is, az ABC.net.au szerint „kisebb celeb” lett az évek során, mert sokan vele találkoznak először, amikor megérkeznek a pályára. Ő maga az autóval érkezők irányításáért felel, a csapata pedig a gyalogosokat kezeli az Albert Parkban a versenyhétvége alatt.

„Az évek folyamán ez kisebb viccé vált, mert az emberek megállnak, a férfiak kiszállnak az autóikból, megölelnek, megpuszilnak és azt mondják, milyen jó visszatérni Melbourne-be. Az évek során rengeteg dicséretet kaptam. Stirling Moss egyszer azt mondta, én vagyok az Ausztrál Nagydíj mosolya. Amikor az ember ilyeneket hall, nagyon különlegesnek érzi magát.”

Ezt a Liberty is így gondolhatta, mert a versenyhétvége előtt felhívták Brittent, hogy szeretne-e menni egy kört a kétüléses F1-es autó utasaként.

Úgy emlékezett vissza, hogy egy hölgy csörgött rá, de a részleteket nem tudta felidézni, mert „zokogásban törtem ki”, de elhatározta, hogy bármit megtesz a lehetőség megragadásáért. „Azt mondtam, bármilyen testsúlyt el tudok érni, mert ha egy hétig kell diétázni, akkor is megcsinálom.” A pályán aztán pont Baumgartner Zsolt és egykori főnöke, Paul Stoddart fogadta őt.

„Paul Stoddart, a Minardi-csapat tulajdonosa kötötte be az övemet. Mondta, hogy nincs hova tenni a kezeimet, csak tegyem őket a lábaimra. Mire észbe kaptam, a motor már járt és már a boxból is őrületes tempóval hajtottunk ki. A tempót és a kanyarodást nem lehet leírni, az autó csodásan tapad az aszfalthoz. Kellett néhány kanyar, hogy felfogjam, tényleg itt vagyok és átélem ezt.”

Brittent a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel is megajándékozta egy doboz csokival, aminek dobozára az volt írva, „Number 1”, de emléknek sajnos csak ez maradt meg, mert kint felejtette az asztalon és a kutyája megette belőle a csokit.

A kedélyes hölgy Nico Rosberg múlt hétvégi videólogjában is feltűnik. Látható, hogy vasárnap már elújságolta a német expilótának, hogy mehet egy kört a Minardival, erre Rosberg azt felelte, hogy „jó emberekkel jó dolgok történnek.”