Vágólapra másolva!
Már nem kell sokáig várni és véget ér az F1 TV Pro nevű szolgáltatás tesztelése. Az európai szezon nyitánya a közvetítés terén is új korszakot hoz.

Eredetileg az idénynyitó előtt próbálták elindítani az F1 TV Access és az F1 TV Pro nevű előfizetéses szolgáltatásokat, amelyek révén a nézők az interneten keresztül, valós időben követhetik az F1 és a betétfutamok összes edzését és futamát, de végül úgy döntöttek, a szezon első néhány fordulója alatt csak tesztüzemet kezdenek.

A várakozás viszont hamarosan véget ér, mert a Formula One Management bejelentette, hogy a májusi Spanyol Nagydíjtól előfizethető lesz a szolgáltatás, így az érdeklődőknek már csak az Azeri Nagydíjat kell kiböjtölniük. Az F1 TV Pro áráról nem árultak el új információt, továbbra is havi 8-12 dollárról beszélnek, illetve évente 70-150 dollár közötti díjról.

Telefonokra is jön a netes F1 tévé, de nem rögtön Forrás: DPPI/Antonin Vincent

A szolgáltatások jellemzőiről itt írtunk korábban, ehhez képest annyi változott, hogy az F2-es, GP3-as és Porsche Szuperkupa futamokat csak később jelenítik majd meg a kínálatban. Megerősítették, hogy első körben csak asztali számítógépeken (vagy laptopokon) fog működni a közvetítés, de Apple, Android és Amazon Fire eszközökön is hamarosan elindítják.

Idén nyárra ígérik, hogy Amazon Fire TV, Android TV és Apple TV felhasználók is nézhetik majd az F1-es közvetítéseket.

„Szenzációs lehetőség ez, hogy az F1 keménymagjának egyedülálló nézői élményt nyújtsunk mindenféle eszközön – nyilatkozta Frank Arthofer, az F1 digitális és új üzletág-igazgatója a sportág történetének legnagyobb digitális befektetésével kapcsolatban. – A rajongók egy könnyedén használható streaming szolgáltatást kapnak, gazdag élő és bármikor elérhető tartalommal, ami csak az F1 TV-ben érhető majd el, remek áron” – összegzett.