Társoldalunk:

Hamilton: Szimplán csak nem futottam jó köröket

2018.06.09. 22:36

Nincs különösebb magyarázata arra, miért végzett csak a 4. helyen az időmérőn, csapattársától is kikapva. Valtteri Bottas mérges, hogy ilyen kevéssel maradt le a pole pozícióról.

Lewis Hamilton félelmetesen jó szokott lenni a kanadai pályán, eddig hatszor szerezte meg a pole pozíciót és a győzelmet is rajta, de idén csak a 4. helyről várhatja a futamot, az időmérőn Sebastian Vetteltől, Valtteri Bottastól és Max Verstappentől is kikapott.

Elmondása szerint nem hátráltatta különösebb akadály, egyszerűen csak nem jött ki neki a lépés. "Nehéz időmérő volt – mondta tömören. Nem futottam jó köröket."

"A versenytempónk egész jó volt tegnap, és az egy mért körös is hasonlóan jónak tűnt, de ma egyszerűen nem álltak össze a dolgok."

Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez!Forrás: AFP/2018 Getty Images/Charles Coates

Az időmérőn diadalmaskodó Vettelnél 232 ezreddel volt lassabb. Bottas hátránya kisebb, 93 ezredmásodperc volt, s bár idén már harmadjára legyőzte csapattársát az időmérőn, nem volt elégedett.

"Szoros volt a küzdelem a Ferrarival, és ilyenkor mindig bosszantó a vereség – ismerte el. – Az első kísérletnél többé-kevésbé mindent kipréseltem az autóból. Tudtam, hogy általában lehet javítani a második kísérletnél, de nekem most nem sikerült, mert alulkormányzottá vált az autó."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK