Vágólapra másolva!
Olasz lapértesülés szerint Kimi Räikkönen és Daniel Ricciardo sem lesz jövőre a Ferrari versenyzője, helyettük a pilótaprogramjuk üdvöskéje, Charles Leclerc kap bizalmat.

Az idei átigazolási szezon egyik legizgalmasabb kérdése, hogy ki lesz jövőre Sebastian Vettel csapattársa a Ferrarinál: vajon megtartják-e ismét Kimi Räikkönent, vagy Daniel Ricciardót választják a helyére, esetleg merész lépésre szánják el magukat Charles Leclerc szerződtetésével. A Motorsport.com olasz kiadása úgy tudja, az utóbbi mellett döntöttek.

A Ferrarinál állítólag attól tartanak, hogy Sebastian Vettel fizetése mellett túl drága lenne egy újabb sztárpilótát alkalmazni, ezért eshet ki a képből Ricciardo. Az ausztrál pilóta járandóságát a paddockban évi 6 millió euró körüli összegre becsülik, ezzel most pont a Scuderia mágikus, 50 millió dolláros keretén belül maradna, mivel Vettel a Forbes listája szerint 42 millió dollár körül keres.

Leclerc tavaly a Hungaroringen tesztelt a Ferrarinál Forrás: © FERRARI MEDIA/© Foto Studio Colombo

A lap ezek alapján arra következtet, hogy a Ferrari előlépteti a Saubertől a kezdeti nehézségek után egyre jobb eredményeket elérő Charles Leclerc-t. Ezzel nem teljesen váratlan, de mindenképpen szokatlan döntést hoznának, legutóbb Felipe Massát nevezték ki fiatalon Michael Schumacher mellé 2006-ban, de Massa mögött akkor már több F1-es szezon és tesztpilótai megbízás is állt.

Ez azt jelentené, hogy Räikkönen a szezon végén visszavonulna az F1-es mezőnyből,

Ricciardo pedig vagy a Red Bull-Hondánál marad, vagy más lehetőségek után néz a Renault-nál és a McLarennél. A Sport Bild szerint a wokingiak már komoly, 20 millió dolláros ajánlatot is tettek Ricciardónak, de ő Franciaországban viccesen megjegyezte, hogy az nem elég, majd tagadta, hogy ilyen tartalmú ajánlat lenne az asztalán.

Massimo Rivola, a Ferrari sportigazgatója is gratulált Leclerc első pontjaihoz Bakuban Forrás: DPPI/Florent Gooden

„Mindenki a Mercedesről és a Ferrariról beszél, de tisztában vagyok azzal, hogy mások is érdeklődhetnek, talán a McLaren is köztük van – idézte a Sky Sports. – Gondolom, minden azon múlik, hogy Fernando [Alonso] megy vagy marad. Ha távozik, talán egy tapasztaltabb pilótát keresnek majd. Sok szempontot figyelembe kell venni, de ennél tényleg nem akarok bővebben beszélni erről.”

Ricciardo szerint a Red Bull egyelőre nem helyezett rá nyomást, hogy hosszabbítsa meg a szerződését, de a jövő héten arra számít, hogy felgyorsulnak az események.

Hozzátette, ő sem szeretne a nyári szünet alatt a telefonon lógva tárgyalni a jövőjéről. Elárulta, tudott arról, hogy a Red Bull a Honda motorjaira válthat, de egyelőre nem tudja megítélni, hogy ez kedvező döntés-e. Úgy véli, most nem lehet megmondani, hogy a Honda vagy a Renault fejlődik-e gyorsabban a továbbiak során, de szerinte a döntés azt jelenti, hogy a Red Bull a Hondában bízik inkább.