Vágólapra másolva!
Brit sajtóértesülések szerint Kimi Räikkönen neve is felmerült a McLarennél arra az esetre, ha Fernando Alonso elhagyná az istállót. A finn pilótát a Toyota is szívesen látná.

Egyre meredekebb spekulációk látnak napvilágot a McLaren jövő évi pilótapárosával kapcsolatban. A wokingi istállónál egyelőre nem biztosak abban, hogy Fernando Alonso az F1-es csapat tagja marad a 2019-es szezon során, ezért felmerült, hogy Daniel Ricciardót szerződtetik a helyére (ő viszont várhatóan a Red Bullnál marad), Stoffel Vandoorne-t pedig a britek üdvöskéje, Lando Norris válthatná.

Kedden váratlanul egy újabb jelölt, Kimi Räikkönen neve is bekerült a kalapba. A Press Association értesülése szerint a McLarennél vizsgálják korábbi pilótájuk újbóli leigazolásának lehetőségét. Erről a brit Sky Sports is beszámolt, de a megkeresésükre a csapat nem kommentálta a felvetést. Räikkönen még Ron Dennis irányítása alatt, 2002 és 2006 között versenyzett a McLarennél.

A Ferrarihoz egyszer már visszatért, vajon a McLarennel is megtenné? Forrás: AFP/Damien Meyer

Egyre valószínűbb, hogy Räikkönen a szezon végén nem kap újabb szerződést a Ferraritól, de a jó szezonkezdet után azt mondta, hogy az év végéig várhatóan nem fog kikopni belőle a versenyzés élvezete. A McLarenhez való esetleges visszatérést elősegítheti, hogy Räikkönen még mindig a mezőny egyik legnépszerűbb pilótája, Alonsónál olcsóbb és

már teljesen más menedzsment vezeti a csapatot, mint akkor, amikor ő a McLarennél szerepelt. Eric Boullier-t, a McLaren csapatfőnökét az egykori Lotus-csapattól jól ismeri is.

A Monacói Nagydíjon felmerült, hogy Räikkönen ismét visszatérhet a rali-világbajnokságba, a felvetéseket azonban személyesen a finn pilóta tagadta az F+1 blogtudósítása szerint. Az Autosport is úgy tudja, hogy teljesen mondvacsináltak a Räikkönen esetleges ralis visszatérésével kapcsolatos híresztelések, de Tommi Mäkinen, a Toyota WRC-főnöke tesztlehetőséget azért adna neki.

Kaj Lindström a ralivébén Räikkönen navigátora is volt Forrás: AFP/Frederick Florin

„Egyelőre nem tesztelt semmit, de miért ne? Ha szeretné vezetni az autót, ezt lehetővé tehetem a számára. Nem is kérdés” – felelte Mäkinen a lap kérdésére. – Tudom, hogyan vezet. Nagyon jól, nem csinál őrültségeket” – tette hozzá. A Toyota WRC-s sportigazgatója, Kaj Lindström szerint Räikkönen könnyedén teljesíthetne akár egy ralit is a csapattal, mert

„[Räikkönen] egyelőre nem mondott semmit. Talán szívesen teljesítene egy ralit, érdekes is lenne őt az autóban látni, de semmiről sem tárgyaltunk eddig” – tette hozzá Lindström. – „Nagyon vigyázni kell ezekkel a sztorikkal, mert ha bármit is mondunk, rögtön az lesz, hogy Kimi nálunk futja az egész szezont. Ez aztán elég furcsa dolgokat eredményez.”