Társoldalunk:

Soha nem érzett még ekkora nyomást Hamilton

2018.07.07. 18:04

A Mercedes négyszeres világbajnokának minden tudományára szüksége volt Sebastian Vettel legyőzéséhez, remegve szállt ki az autóból.

Zsinórban ötödik, összességében hatodik pole pozícióját szerezte Silverstone-ban Lewis Hamilton, aki utóbbinak köszönhetően minden idők legeredményesebb versenyzője lett a Brit Nagydíjak időmérőinek történetében. A brit négyszeres világbajnok szerint életében nem volt még rajta akkora nyomás, mint a hazai pályán futott időmérős köre alatt.

Hamilton mindent kipréselt magából és az autójából - GalériaForrás: AFP/Andrej Isakovic

Hamiltont láthatóan hatalmába kerítették az érzelmek, miután kiszállt az autójából a Q3 után. „Hogy őszinte legyek, nem is emkékszem, [hogy hol autóztam ki az előnyömet]. Talán a tizenhármas kanyarban" –nyilatkozta szó szerint remegve.

Ez volt a legkeményebb kör, amit valaha futottam, életem egyik legjobb köre – mondta a brit. – El nem tudom mondani, hogy mennyire remegtem, az adrenalin löket jóval nagyobb volt, mint amit korábban tapasztaltam. Őrület belegondolni, hogy ez a 76. rajtelsőségem."

A brit mindössze 44 ezreddel bizonyult jobbnak Vettelnél úgy, hogy az utolsó előtti kanyarban kis híján eldobott mindent, jókora ellenkormányzást mutatva be.

Hamilton hatodszor indulhat az élről Brit Nagydíjon. Ennyiszer korábban még senkinek sem sikerült - GalériaForrás: DPPI/Florent Gooden

„A nyomás nagyobb volt, mint amit korábban bármikor átéltem. A vágy, hogy mindent kihozzak magamból, tudván, hogy mélyen legbelül képes vagyok rá, minden korábbi időmérő edzésnél keményebb volt" – mondta Hamilton.

Az első próbálkozás után még Vettel állt az élen, a második nekifutást pedig Hamilton kezdte abban a tudatban, hogy hiába veszi át a vezetést, még az sem biztos, hogy elég lesz.

„Az első köröm rendben volt, aztán láttam, hogy második vagyok. Nyilvánvalóan ez önkéntelenül nagyobb nyomást helyez az emberre – mondta Hamilton. – Tudtam, hogy Vettel javítani fog, úgyhogy nekem is kell legalább annyit, meg még egy kicsit. [A második körömben kilenc századot javítottam és csak imádkoztam, hogy elég legyen."

Bottas ezúttal nem tudta tartani a lépést csapattársával.Forrás: AFP/Andrej Isakovic

Valtteri Bottas a negyedik helyre hozta be a Mercedest, kicsivel több, mint 3 tizedre Hamiltontól.
„[A második köröm] jó volt az utolsó két kanyarig. Túl mélyen mentem bele a tizenhatos kanyarba és vesztettem pár tizedet, de a tempónk jó volt – nyilatkozta Bottas a Sky Sportsnak. – Nagyon meleg és hosszú lesz a versenyen, szoros lesz a csata a Ferrarival. A Red Bull úgy tűnik, le van maradva, de sosem lehet tudni, erősek lehetnek vasárnap."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK