Társoldalunk:

Hamilton virágnyelven kritizált, Räikkönenék szabadkoznak

2018.07.08. 19:33

Hamilton burkoltan kritizálta a Ferrarit az újabb ütközés után, Räikkönen elismerte a hibáját, Sebastian Vettel szerint ostobaság szándékossággal vádolni a csapatot.

Két versennyel azután, hogy Sebastian Vettel a rajtnál megtorpedózta Valtteri Bottast Franciaországban, a Brit Nagydíjon is nekiment az egyik Ferrari az egyik Mercedesnek, ezúttal Kimi Räikkönen forgatta ki Lewis Hamiltont az első kanyarok egyikében.

A brit ezzel a mezőny végére esett és megsérült a padlólemeze, a finn 10 másodperces büntetést kapott. A sors annyiban igazságot szolgáltatott, hogy Hamilton Räikkönen előtt ért célba a 2. helyen – mert a ferrarissal ellentétben őt nem hívták ki egy második kerékcserére a biztonsági autó idején –, de a győzelemre nem maradt reális esélye.

Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez!Forrás: AFP/Andrej Isakovic

A Mercedesnél bírálták riválisukat, amiért három futam alatt kétszer is ütközést okoztak. Toto Wolff a technikai igazgatójukat idézve azt mondta, "ez vagy szándékosságból, vagy hozzá nem értésből ered," Lewis Hamilton pedig burkolt váddal azt nyilatkozta: Úgy fogalmaznék, hogy érdekes volt a taktikájuk.

Vettel nem érti, hogy merülhet fel bárkiben is a szándékosság vádja. "Ostobaság azt gondolni, hogy szándékosan történt. Nekem legalábbis gondot okozna precízen kiütni mást. Franciaországban megsérült az első szárnyam az ütközésben, ami tönkretette a versenyem" – mondta.

Räikkönen már a nyilvános sajtótájékoztatón is magát okolta a balesetért. "Az én hibám volt, megérdemeltem a büntetést – ismerte el. – A harmadik kanyarban blokkoltam a kerekemet, eltaláltam hátulról Lewist és megpördült miattam."

A bírálatokkal kapcsolatban viszont emlékeztetett, hogy más alkalmakkor ők húzták a rövidebbet. "Kritizálnak minket, pedig csak állóra fékeztem a kerekem és sajnos ütköztünk. Néha előfordul – jelentette ki.Könnyű vádaskodni az előző versenyek alapján, de minket is sokszor kiütöttek korábban.

Kattintson a képre galériánk megtekintéséhez!Forrás: DPPI/Florent Gooden

A 10 másodperces időbüntetéssel kapcsolatban Niki Lauda, a Mercedes egyik csapatvezetője azt mondta, a sportfelügyelők végre megfelelően léptek, mert Vettel 5 másodpercről szóló cetlije a Paul Ricardon nem állt arányban az elkövetett vétséggel.

Hamilton ugyanakkor mindkét retorziót enyhének tartja, mert Franciaországban csapattársa, Angliában az ő versenyét tették tönkre az ütközéssel. Jobban kell helyezkednünk a vörös autókhoz képest, mert ki tudja, máskor is lesz-e ilyen– tette hozzá. – El kell foglalnunk az első rajtsort és elintézni, hogy ne érjenek mellénk ezek a srácok."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK