Vágólapra másolva!
Sok fiatal mellett néhány aktív Forma-1-es pilóta is pályára lép a 2018-as szezon második szezonközi tesztjén, a Hungaroringen.

A tavalyi évhez hasonlóan idén is a Hungaroringen tartják a második szezonközi F1-es tesztet. Elképzelhető, hogy egy darabig ez lesz az utolsó ilyen alkalom, mert a csapatok többsége nem érzi szükségesnek, hogy két tesztet rendezzenek a szezon során, így lehetséges, hogy az F1 idén utoljára túlórázik Magyarországon.

Räikkönen idén is részt vesz a hungaroringi teszten Forrás: MTI/Balogh Zoltán

A teszt kétnapos lesz, július 31-én és augusztus 1-én több csapat is fiatal tehetségeknek ad lehetőséget, mivel a szabály szerint a négy szezonközi tesztnapból kettőt nekik kell fenntartani. Mivel a Mercedesnél a barcelonai teszten Lewis Hamilton és Valtteri Bottas is vezetett, ezért mindkét nap a Forma-2-ben szereplő növendékük, George Russell kap behívót.

A Ferrarinál kedden a fiatal olasz, Antonio Giovinazzi fog körözni, aki a Magyar Nagydíj első szabadedzésén a Saubernél is autóba ült Charles Leclerc helyén.

Szerdán a rutinos finn, Kimi Räikkönen következik, miután svájci otthonából a tesztelés kedvéért visszatér a Hungaroringre.

A Red Bull keddre Daniel Ricciardót választotta, szerdán pedig az egykori Forma-3-as és GP3-as pilóta, Jake Dennis fog vezetni, aki 2016-ban részt vett a Le Mans-i 24 óráson egy LMP2-es autóval, jelenleg pedig különböző GT-kategóriákban próbál szerencsét és az Aston Martin támogatását élvezi. A fiatal brit pilóta a Red Bull hivatalos szimulátoros pilótája, Barcelonában már volt lehetősége tesztelni az RB14-est.

Más színekben, de a tavalyi teszt után Robert Kubica ismét itt lesz Forrás: Farkas Péter - GPhírek

A Force Indiánál kedden, a teszt- és fejlesztő pilótájuk, a Forma-2-ben szereplő, kanadai Nicolas Latifi fog körözni. Szerdán az orosz GP3-as pilótára, Nyikita Mazepinre kerül sor, aki a Hungaroringen győzni is tudott a hétvégén. A Renault kedden Nico Hülkenberget, szerdán első alkalommal a Forma-2-ben pallérozódó, orosz Artyom Markelovot ülteti be az autóba.

A Williams keddre a szintén F2-es, brit Oliver Rowlandet választotta, aki a tavalyi pontverseny bronzérmese lett.

Szerdán a lengyel szurkolók nagy kedvence, Robert Kubica is feltűnik a Hungaroringen.

A McLarennél mindkét napon az F2-ben versenyző nagy ígéret, Lando Norris fogja vezetni a wokingiak autóját. A Saubernél az első napon Marcus Ericsson, a másodikon Antonio Giovinazzi ül volán mögé, a Toro Rossó pedig egyedüliként két autóval fog körözni a mogyoródi aszfaltcsíkon, mivel a Pirelli a gumitesztet az ő autójukkal fogja teljesíteni. A Pirellinek mindkét nap Sean Gelael tesztel, a másik autóban kedden és szerdán délelőtt Brendon Hartley, szerdán délután pedig Pierre Gasly foglal helyet.

Lando Norris már tűkön ülve várja a bevetést a Hungaroringen

Az amerikai Haas istálló nem vesz részt a hungaroringi teszten, elmondásuk szerint már elég adatot gyűjtöttek a szezon eddigi részén. Döntésüket befolyásolhatta, hogy Pietro Fittipaldi a sportautó-világbajnokság spái hétvégéjén súlyos balesetet szenvedett, juniorpilótájukat, Santino Ferruccit pedig sportszerűtlen viselkedés miatt eltiltották a versenyzéstől.

A tesztre való belépés díjmentes azoknak, akiknek bérletük vagy vasárnapi jegyük volt a Magyar Nagydíjra.

Akik nem látogattak el a hétvégi futamra, azok 4990 forintért tekinthetik meg az eseményeket. Minden belépő a Super Gold tribünre szól.

A hungaroringi teszt beosztása

Kedd Szerda
Mercedes George Russell George Russell
Ferrari Antonio Giovinazzi Kimi Räikkönen
Red Bull Daniel Ricciardo Jake Dennis
Renault Nico Hülkenberg Oliver Rowland
Force India Nicolas Latifi Nyikita Mazepin
Williams Artyom Markelov Robert Kubica
McLaren Lando Norris Lando Norris
Toro Rosso Brendon Hartley Brendon Hartley/Pierre Gasly
Sauber Marcus Ericsson Antonio Giovinazzi