Társoldalunk:

Vettel nem pánikol újabb hibája miatt

2018.09.14. 18:50

A Ferrari négyszeres világbajnoka nem tartja túl fontosnak a Szingapúri Nagydíj második szabadedzésén a fal lekoccolása miatt elvesztegetett időt.

Lépéskényszerben érkezett a Ferrari Szingapúrba, hiszen mindkét világbajnoki pontversenyben hátrányban van. Tavaly a két vörös autó indult az első sorból ezen a futamon, az egykörös tempóval pedig ezúttal sem volt gondjuk, a második edzést azonban nem Kimi Räikkönen elsősége, hanem Sebastian Vettel újabb hibája tette emlékezetessé a maranellóiak szempontjából. A négyszeres világbajnok a tréning második felét teljesen kihagyta, ennek ellenére nem aggódik.

A hosszú etapokon csak Räikkönenre támaszkodhatott a Ferrari - Galéria!Forrás: AFP/Roslan Rahman

Azok után, hogy Monzában a rajt után saját hibájából ütközött Lewis Hamiltonnal, Sebastian Vettel Szingapúrban már a pénteki edzésnapon komolyat rontott,

a 21-es kanyarban lekoccolta a falat, aminek következtében megsérült a hűtője, vissza sem tudott térni a pályára, így egyáltalán nem teljesített versenyszimulációt.

„Itt normális, hogy az ember lekoccolja a falat, elvégre fel akarjuk térképezni a határokat. A sérülés nem túl nagy, semmi nem akadályoz meg minket abban, hogy holnap jó időmérőnk legyen – mondta az edzés után. – Jól ismerjünk az autónkat, nem olyan fontos az elveszített idő. A köröm jó volt amíg nem jött a fal, de az egyensúllyal az első edzésen elégedettebb voltam."

Egyáltalán nem hiszem, [hogy pánikolnom kellene], mostanra egyébként is elég sok tapasztalatunk van abban, hogy a többiek mit csinálnak például a gumikkal,ami a vasárnap kulcsa lesz. [A ma elvesztegetett idő] nagy részét szerintem holnap behozhatjuk."

Vettel találkozása a szingapúri pálya falával

Vettel örült neki, hogy legalább Räikkönen zavartalanul teljesíthette a programját. A finn pilóta nem volt teljesen elégedett a körével, amellyel megszerezte este az első helyet, összességében azonban jó napot zárt.

„Az első edzés után változtattunk néhány dolgon, amelyek a második edzésen úgy tűnt, elég jól működtek. Vezethettem volna jobban is, rámentem a kerékvetőre a leggyorsabb körömben és vesztettem egy kis időt, de amúgy rendben volt, könnyedén ment minden. A gumik úgy működtek, ahogy vártuk, a hiperlágy nem fogja úgy bírni, mint a többi keverék, de ezt tudtuk."

Vettelnek is feltűnt a Red Bullok jó versenytempója - Galéria!Forrás: DPPI/Florent Gooden

Hamiltonnal szembeni 30 pontos hátránya miatt Vettelnek jól jönne, ha a Red Bullok pontokat rabolnának a Mercedes britjétől. Hogy erre adódik-e esélyük, azt egyelőre nehéz megmondani, a német pilóta mindenesetre kemény csatára számít. „Nagyon szoros mind a három csapat között, talán a Red Bull egy kicsit közelebb van a szokottnál, gyorsnak tűntek, különösen a hosszú etapokon. Meglátjuk, nem igazán fogjuk megtudni vasárnap előtt, nyilvánvalóan itt az időmérő is fontos, holnap kiderül, hogy hol állunk."

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK