Hiába kérdőjelezik meg a sikereit, Schumacher fia nem magyarázkodik

FIA Formula 3 European Championship 2018, round 9, Red Bull Ring (AUT) 4 Mick Schumacher (DEU, PREMA Theodore Racing, Dallara F317 – Mercedes-Benz), FIA Formula 3 European Championship, round 9, Red Bull Ring (AUT), 21. - 23. September 2018
4 Mick Schumacher (DEU, PREMA Theodore Racing, Dallara F317 – Mercedes-Benz), FIA Formula 3 European Championship, round 9, Red Bull Ring (AUT), 21. - 23. September 2018
Vágólapra másolva!
Mick Schumacher higgadt maradt és diplomatikusan válaszolt Forma-3-as bajnoki riválisának, aki úgy véli, ő eleve vesztes helyzetből indul, mert nem Schumacher a vezetékneve.

Mick Schumacher nem ment bele a verbális adok-kapokba Forma-3-as bajnoki ellenfelével, miután Dan Ticktum saját Instagram-oldalán közzétett posztjában érdekesnek nevezte a hétszeres Forma-1-es világbajnok fiának hirtelen javuló eredményeit, majd kijelentette, vesztes csatát vív, mivel az ő vezetékneve nem Schumacher.

Mick Schumacher diplomatikus választ adott Ticktumnak Forrás: Thomas Suer / FIA F3

A Prema Theodore Racing színeiben versenyző Mick Schumacher Spában, a Forma-3-as Európa-bajnoki szezon ötödik fordulójának harmadik versenyén szerezte meg élete első győzelmét a sorozatban, amelyet azóta hét újabb siker követett négy forduló, azaz 12 verseny alatt. A 19 éves pilóta ezzel 3 futammal a szezon vége előtt átvette a vezetést az összetettben. A hirtelen, látszólag a semmiből jövő javulás Ticktum szerint nem véletlen, és bár nem állítja, hogy illegálisat tennének Schumacher autójával, az adatokra nézve úgy látja, nem véletlen a Prema pilótájának fejlődése.

Mick Schumachert a Speedweek újságírója szembesítette Ticktum kommentjével, amely szerint vesztes csatát vív, mert nem Schumacher a neve, mire Mick elmondta, nem foglalkozik az ehhez hasonló véleményekkel.

„Nem figyelek oda az ilyesmire. Az autót hihetetlenül jó érzés vezetni, fejlődtünk csapatként, míg mások talán megrekedtek egy ponton” – szúrt oda egy kicsit riválisának az ifjú Schumacher.

„Mindenki fejlődik az év során, soha nem hagyjuk abba a tanulást és a fejlődést. A Spában aratott győzelmem után nem volt könnyű, de sikerült következetesnek maradnunk, különösen az időmérőkön, jó köridőkkel" – mondta Schumacher.

Schumacher szerint mindenki fejlődik, nekik ez a többieknél jobban sikerült Forrás: AFP/Erwin Scheriau

Ticktumnak azért is lenne égető szüksége az F3-as Európa-bajnoki címre, mert csak így szerezne elegendő pontot ahhoz, hogy már 2019-re megkapja az F1-es szuperlicencet. A Red Bull jelenleg szemmel láthatóan küszködik az utánpótlás-programjával, a Toro Rossóba a jelek szerint Danyil Kvjatot kell visszahívnia.

Akár Ticktum is a jelöltek között lehetne abban az esetben, ha megnyerné az F3-as bajnoki címet, erre azonban minimálisra csökkent az esélye.

Augusztusban a Red Bull szerette volna kipróbálni a hungaroringi teszten, de erre a teszteléshez szükséges szuperlicenc-pontok hiánya miatt nem kerülhetett sor.

Ticktum még mindig 2015-ös hibáját nyögi, amikor a brit Forma-4-ben a Safety Car mögött haladva szándékosan nekiment versenytársának,

amiért két évre eltiltották mindenfajta versenyzéstől. A második évet felfüggesztették, de így is csak 2016 őszén ülhetett újra autóba.

Ticktum állítja, mostanra más ember lett Forrás: Thomas Suer / FIA F3

Az azóta törölt Instagram-posztja alatt többen ezt az esetet rótták fel neki, mondván, ne vádoljon senkit, miközben ilyesmit tett korábban. A Red Bull protezsáltja ezekre a kommentekre indulatosan reagált. „Ez három évvel ezelőtt volt, lépjetek tovább!

Te egy senki vagy, úgyhogy a jövőben légy szíves tartózkodj attól, hogy kommentelsz a posztjaim alá, mert a véleményed nem csak irreleváns, hanem meggondolatlan is" – írta az egyik kommentelőnek.