A maláj szervezők kifizették Grosjean rommá tört autóját

Forma-1, Malajziai Nagydíj
Workers repair a drain cover after Haas F1's French driver Romain Grosjean suffered a frightening tyre explosion during the second practice session of the Formula One Malaysia Grand Prix in Sepang on September 29, 2017. / AFP PHOTO / MOHD RASFAN
Vágólapra másolva!
Elismerte felelősségét, és közel egy évnyi tárgyalás után kifizette a tavalyi Malajziai Nagydíjon Romain Grosjean Haas-Ferrarijában egy csatornafedő által okozott kárt a sepangi versenypálya

Érdekes helyről kapott pénzt a Haas F1-es csapata, ugyanis közel egy évnyi tárgyalás után végül kártérítést fizetett az amerikai istállónak a korábbi Malajziai Nagydíjnak otthont adó Sepang International Circuit. A naptárból tavaly kikerült F1-es helyszín azok után kénytelen utalni, hogy tavaly Romain Grosjean súlyosan megrongálta az autóját, miután ráhajtott a pálya 13-as kanyarjában meglazult csatornafedélre.

A baleset után a pályamunkások lehegesztették a rosszul rögzített fedőt Forrás: AFP/Mohd Rasfan

Az eset a tavalyi maláj versenyhétvége pénteki második szabadedzésén történt, annyira gyorsan, hogy Grosjeannak esélye sem volt reagálni, az autója jobb hátsó kereke egyszerűen felrobbant, ő pedig tehetetlenül repült ki a kavicságyba.

Günther Steiner csapatfőnök már a versenyhétvége után jelezte, kártérítést követelnek a pálya üzemeltetőitől, mivel a rosszul rögzített csatornafedél félmillió fontos (181 millió forintos) kárt okozott a francia pilóta autójában.

A nagyobb gondot nem is a fedél által közvetlenül okozott sérülés, hanem a későbbi palánknak csapódás jelentette, amely tönkretette az új első szárnyat, így azt, valamint az új padlólemezt is ki lehetett dobni a kukába. Steiner már akkor elmondta, rendkívül profi volt a szervezők hozzáállása, akiknek volt biztosítása a hasonló esetekre.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

A scary moment for @grosjeanromain #MalaysiaGP #FP2 #Formula1 #F1

FORMULA 1® (@f1) által megosztott bejegyzés,

A másodperc töredéke alatt megtörtént a baleset, amikor Grosjean 200 km/h fölötti tempónál ráhajtott a fedőre

A Haas csapatfőnöke az ügy lezárultával egyáltalán nem lepődött meg a végkifejleten,

a pontos összeget azonban nem hozták nyilvánosságra, csak azt, hogy egyedül a Grosjean autójában keletkezett kár megtérítésére tartottak igényt.

„Nagyon jó volt a biztosításuk, boldogok vagyunk, profik voltak, vállalták a felelősséget,

Nagyon sok fél bevonásával született meg az egyezség, az ilyen dolgok pedig mindig időbe telnek, egy biztosítási ügy sosem gyors."