Társoldalunk:

Ricciardo nem adja át a helyét Gaslynak, ott lesz az utolsó futamokon

2018.11.02. 13:05

Daniel Ricciardónak a Mexikói Nagydíj után annyira elege lett a sorozatos meghibásodásokból, hogy közölte, átadja a helyét, nem fejezi be a szezont a Red Bull-lal, most azonban kijelentette, tartozik ennyivel magának és a csapatnak.

Azok után, hogy Mexikóban idei nyolcadik kiesését volt kénytelen elkönyvelni, Daniel Ricciardo tőle ezelőtt még nem látott elkeseredettséggel nyilatkozott, és közölte, hogy az autója szerinte el van átkozva, úgyhogy inkább átengedi azt Pierre Gaslynak, mivel nem látja értelmét, hogy részt vegyen a szezon utolsó két futamán. Nem tudhatjuk, hogy ez az eshetőség egyáltalán felmerült-e komolyan a csapatnál, Christian Horner csapatfőnök mindenesetre remélte, hogy Brazíliára elpártol a balszerencse versenyzője mellől, aki most mindenkit megnyugtatott, hogy befejezi a szezont a Red Bull-lal.

Ricciardo nem hagyja ki az utolsó két futamotForrás: Picture-Alliance/AFP/usage worldwide/Hoch Zwei

Ricciardo azok után, hogy Austinban egy lehetséges dobogótól fosztotta meg őt egy újabb műszaki hiba, Mexikóban meglepetésre megszerezte a pole pozíciót, és egy időre visszatért a jókedve. Ez azonban csak egy napig tartott, a verseny hajrájában a második helyen haladva ugyanis elromlott a kuplungja, és ismét kiállni kényszerült, az idei szezonban mindenkinél több, nyolcadik alkalommal.

A kieséses után adott nyilatkozatában belengette, hogy végzett a Red Bull-lal, inkább átadja az autóját a jövőre a helyére érkező Gaslynak.

Christian Horner csapatfőnök sem tudott vele beszélni személyesen, mert amilyen gyorsan csak lehetett, elhagyta a mexikói pályát.

Az ausztrál pilóta négy napig hagyta kétségek között rajongóit, magyar idő szerint csütörtök este Instagramján posztolt egy videót, amiből kiderült, hogy ott lesz a szezon utolsó két versenyén a Red Bull pilótájaként. A videót a csapat is megosztotta.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

A lil message

Daniel Ricciardo (@danielricciardo) által megosztott bejegyzés,

A videó, amiben Ricciardo tisztázta a helyzetet és azt, hogy nem hagyja ki az utolsó két versenyt

„Először is szeretnék elmondani pár dolgot Mexikóból. Ott leszek az utolsó két futamon. Nyilvánvalóan hatalmas hullámvölgyeken és hullámhegyeken mentem át az idén, sajnos előbbiből több volt. Nem fogok hazudni, frusztráló volt, de tartozom annyival magamnak és a srácoknak, akik a belüket is kidolgozzák, hogy még kétszer odapörköljünk, mielőtt elválnak az útjaink. Úgyhogy ott leszek, csak kellett egy pár nap pihenő. Igazán jól esett.”

Verstappen egy rekordot azért megdöntött Mexikóban

Minden idők legfiatalabb pole pozíciót szerző versenyzője nagy valószínűséggel már nem lesz Max Verstappenből, hacsak az utolsó két futam valamelyikén nem szerzi meg az első rajtkockát, a holland egy rekordot ennek ellenére megdöntött, ő lett minden idők legtöbb versenyt nyerő olyan pilótája, aki még soha nem indult az első helyről. Vélhetően minél kevesebb ideig szeretné magáénak tudni ezt a dicsőséget.

Verstappen bizonyára reméli, hogy rekordja csak ideiglenesen áll fennForrás: AFP/Ulises Ruiz

Az eddigi csúcstartó Eddie Irvine és Bruce McLaren volt, akik mindketten négyszer nyertek versenyt, miközben egyszer sem indulhattak pályafutásuk során az élről. Verstappen természetesen csak addig tartja a rekordot, amíg meg nem szerzi első pole pozícióját. A Red Bull versenyzője saját elmondása szerint egyébként nem szomorkodott amiatt, hogy a pole-rekord valószínűleg kicsúszott a kezei közül, mivel a pontokat vasárnap osztják, az pedig sokkal fontosabb neki.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK